魔獸世界經典版探索賽季-全新玩法既WOW!

120 回覆
6 Like 18 Dislike
明白ching
有d想試下,有冇咩職業推薦?
以前有玩過一段時間武僧(德拉諾果時)
同埋會唔會有人帶升
經典版只有 戰士 獵人 盜賊 聖騎 牧師 術士 蕯滿 法師 德魯伊
你有野要幫手一般你係DC叫都有人幫你
襯聽日開始1-39lv有100%經驗加成,好快d開角色了
push
冇裝去pvp都係做魚腩
而家經驗加成,幾日就可升上40
目設已在美服Long Wolf伺服器開設了公會,重女

公會名稱: New World
陣營: Alliance
聯盟伺服器: Lone Wolf
目前規劃:以休閒為主,目的為集結一班台港澳玩家,故不限職業、等級,只要會中文的你,就可以加入有興趣加入者可留下遊戲ID/BattleTag/加入以上DC

DC人數已超過180人
https://discord.gg/4vVp7R3PMC
快d加入!
條link死咗
西野先生
• 17m

目前規劃:以休閒為主,目的為集結一班台港澳玩家,故不限職業、等級,只要會中文的你,就可以加入有興趣加入者可留下遊戲ID/BattleTag/加入以上DC

DC人數已超過180人
https://discord.gg/QsbhYp6Eb8
快d加入!

DC人數已超過180人
https://discord.gg/QsbhYp6Eb8
快d加入!
感謝師兄提醒
玩咩?即係官方wow私服玩法?
算係,以經典版既基礎去加入一d以前冇既元素落去
魔獸世界60版本為基礎,但目前等級上限只可以升到40
每個職業加入新技能
每個專業加入新配方
某兩個原5人副本重新打造成10人團本
外加少量新任務新道具
2個世界戰場

但總括嚟講整體玩法同以前60版本唔係差好遠
完全未玩過wow嘅適合入坑嗎?
Btw dc link入唔到
要搵朋友/入group帶你一齊玩
wow已經出左咁多年,完全唔適合0經驗入坑
組隊打副本好可能做錯少少野就導致滅團,然後野團啲人會嫌三嫌四
特別而家台服一堆蝗蟲,佢地996開所以好少時間打機,每次打副本都要有咁快得咁快,知你係新人一定鬼殺咁嘈
置頂果條入到喎?
美服生態好好多,我地都有好多新人係0經驗加冇朋友,而家都係照常打10人本
而家玩緊台服SOD join左個台灣公會
但覺得冇咩野玩
鐘意玩PVP 但戰場畀大陸仔外掛玩爛左

SOD/嚟緊嘅CTM/正式服
其實邊個版本會好玩啲
轉玩美服sod,pvp全部真打
鍾意pvp去玩美服啦
自從舊年大陸服代理同暴雪傾唔掂數無續約收左皮之後一堆蝗蟲入侵台服所以玩爛哂戰場
請問聲
個新食雞mode 冇買10版資料片入點玩唔玩到?
classic好似有token錢玩1個月
個食雞mode好似幾過癮
P3 準備開放50lv繼續有經驗加成
而家升lv 極速,唔洗幾日就可以升到50
又做乜撚
當初又話Vanilla 體驗做咩鳩改
明唔明classic個字係咩意思
加埋dungeon finder transmog好冇啊
其實係以20年成熟嘅遊戲開發經驗重新講一次個故事

而家感覺上其實都係舊wow嘅體驗,但boss fight史詩感好過最初好多

有d大型嘅地城以前因為個個掛住衝上60,其實都冇乜體驗嘅時間,而且設計不足又好單調

而家每個phase都會重點開發一個地城,可以當係將普通嘅副本做到好似bwl咁咁精細,而且俾你可以體驗到每個等級階段嘅體驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞