其實坦蛇同達狗既既可比性係邊?

211 回覆
348 Like 12 Dislike
數漏左大衞雷斯時期

見證住達狗圍住雷斯做playmaker,下下長傳比奧巴,再到後期u型進攻,係再後期買左派對+奧隊先有番流暢地面進攻
買高價big name呢方面,今季要睇下呀Kai咩做化
大概都同意
但你po出嚟個陣容點會中型班都不如
啲新仔遇著達狗慘過做雞,坐撚到退休都冇機會
達狗在任3 4 年間冇提拔過一個新仔真係好屈機
Saka好彩遇到龍蛇愛蛇,唔係達狗早一兩年教,肯定仲踢緊u21

無論教波教到點成績,提拔新人、輪換等呢啲人力管理達狗真係好撚垃圾

達狗out
一樣都係美國佬
阿記搵教練眼光就好好多
NFL又冠軍 NBA又冠軍 英超就爭冠
雖然坦狗只係第二季教,但真係打唔到咩野隊形
洗咁多錢都好似冇一個當打既星CARRY,隊形又差
唔好比我睇死應該過唔到今季,我覺得曼既老細比足機會同資源佢
派飯carry 左好多貧困兒童
最大既問題係曼聯依十年踢少左4個球證
其他唔講,冇form係真
今季所謂贏既比賽
對狼狗靠黑
對森林同賓仔都係打道氣
特別係對賓同錫菲聯都要靠麥湯救世
唔好同我講坦蛇有計過
季初麥湯根本唔係佢計劃之內
前面假撚擺明唔係數糊型
買返黎係想解放兩翼
最後假撚係唔差但完全唔係果回事
達狗其實教得幾好
你睇吓其他個啲球員教練
朗尼 林伯 謝老四 蘇黑柴
教一年左右又比人炒
https://youtu.be/whYj9kIhZXA?si=141osCJtoza_Qw8x

不如叫曼聯拍一季all or nothing
唔知點解阿記班友咁服達sir
一個年輕fg 教練
掛靴後係鏝placement 然後再返阿仙奴
一開始都係柒柒下 後來學埋pep talk
只能講無跟錯師傅瓜sir
唔算蝦碌, 係接波手除企位個D , 都唔似一個合格既GK
同埋最大分別係
一個用人為才
一個用人為親
唔服果d趕走晒
發現而家曼迷好興講 信坦,trust the process
但你試下問佢個坦蛇個方向係咩,而家係咩process 應該無人答到.

真係唔好拎阿迪達黎比,人地有哂方向 藍圖 幾多年計劃
逐步行去實現
清瘀血,整頓更衣室氣氛,團結球員球迷,重振主聲氣勢

坦狗蛇除左球場上睇唔到form,其他management一樣一獲粥
曼迷最後遮醜布就係一蚊都唔肯駛既格拉沙
入阿po睇一轉啦師兄
場場賽後都 達狗out
牙達好識洗腦,佢以前有 part-time 做傳銷
而家坦sir 咪趕緊Sancho 走
最鍾意嗌交

同埋哥狗有樣野真係好有威嚴
Cancelo 係佢自己帶起變世一閘
後來表現唔好 即刻比哥狗搞到正選都無埋
Cancelo 唔服 即刻借走去拜仁
個陣鏝係無左閘用 焗住Ake 踢住先
甚至轉陣343 都唔比Cancelo 落場
唔撐坦但ching 你個logic又幾搞笑

坦雪山曹都好有威嚴架
無成績渣麻

你試下哥狗送走左取消場場左邊放題丫
一樣會有人日日問哥狗點解唔用返佢

有成績你場場用青年軍都得
無成績就一沉百踩者
達蛇教得差咩?
我睇阿仙奴成績唔失禮喎
係冇乜冠啫
但英超本身就曼城玩晒
個分別就係一個有料一個無料
無料個個咪東施效顰
好似舊年趕走牙朗咁 果陣成績都ok
狗竇個個都迷坦
達先係搞政治第一人
先搞奧燒 再逼走奧巴
只係佢之後叫有d成績大家先唔記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞