做左幾年開鎖佬 你問我答

528 回覆
181 Like 15 Dislike
應該有6/7成
介唔介意我share 我tg比你再比條片你望
自己搞到但唔教得 因為香港有8成既電鎖都係咁
睇住張說明書 其實黎黎去去得果3-5條線
改左個id佢
如果爛鬼劏房空心門鎖用邊隻好
開窿裝多個附加鎖

將隻珠鎖換做附加鎖 (都係54mm窿 )
但依個做法前提係要有隻把手控制隻門 拉出拉入
本身有珠鎖, 同另一個窿裝左隻附加鎖
但仲好似好唔安全咁
每次出門口鎖一下附加鎖 夠做架啦

唔係鎖多就代表好
簡簡單單 同隔籬左右有返一樣既鎖
d賊都唔會特別搞你啦

曾經見過一個客 隻門上面有成10把鎖 都仲話要加鎖
d賊一係你覺得你有病 一係覺得你有好多值錢野
撈偏?
裝10把鎖
似有病

撈偏既唔會咁樣裝啦 大大聲話比人聽咩
前行家

十鳩幾年前做過3年開鎖佬
做咩冇再做
以前應該幾好境
果陣𡃁仔學師踎鋪頭死練爛練,果陣網絡未發達,覺得有一單冇一單,屌你舊屎腦細喺度水都冇得抽

到網絡發達就調返轉頭讀返書做左地盤佬

再講就算想做車牌都冇都開唔到檔啦
有d可惜 依行埋沒左好多勤力既人
不過工程都係比狗做

同埋依家開鎖一定要有車啦 冇車真係做唔住
睇你點睇啦,工程話曬月薪揀啱位啱工都係悠悠閒閒又一day

有諗過自己開檔當pt真心唔錯既,要keep住有真係要口碑好好多人科勞多人識先得,不過我車牌都冇講經咩
對我黎講工程好悶
Pt好難搞啦 除非你正職隨時行得開

不過多人識真係有用 低0成本咁有單

考番車牌再戰
成日都有 支那人特別嚴重
我會同佢講一係你開前講 我最多唔開走人
你開完先講盞大家唔高興
要講價下次再冇帶鎖匙搵我再講價囉
多數都死死地氣比錢

仆街既
出黎 掉番條鎖匙入去 鎖門

Pick完唔幫佢歸位 佢把鎖有鎖匙都用唔番
屌到全層都聽到

大把方法玩 鬥仆街咁解
想請教邊到買到透明鎖同set pick
多口講句

咩牌子鎖都有唔同級數(或"第幾代")設計
Medeco最新最安全應該係m4,
多謝巴打分享
mult 80mm 好唔好? 咁平既
透明鎖淘寶有 但真係用黎理解個結構
唔好用黎練 練壞手

Pick set 多數外國野好用好多

但其實M3都冇咩人pick到 m4真係
Mul t lock? 手扭葫蘆?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞