做左幾年開鎖佬 你問我答

528 回覆
181 Like 15 Dislike
連體鎖條脷成日斜左dd 卡住左 整番出來 又卡唔住度門 好似彈唔曬出來 有冇得調教 定要成個換? 唔該
但外國油費平 係渣車要耐d時間
外國大門鎖好多時都用鎖匙鎖一下 變左冇帶鎖匙機會細d
咩鎖黎 似裝得唔好
之從 睇完你做post ,屋企所有鎖都開哂,早幾日買左個master pad lock 都幾好玩,唯獨是 大門個euro lock cylinder 未開到 key way 好窄 果set 入門hook 好難入(想升級 sparrow/muiltpick 試下🥶有冇推介?
你就好啦有朋友跟黎做
之前跟師傅學完 又唔知點樣開檔搵食 就荒廢左
學左皮幾野
Master padlock有得bypass

歐底鎖 壺蘆膽 反轉裝咁 上珠係6點位 本身都難左
可以試下買隻老虎鉗 鉗住黎pick 左先

同埋你pick到仲要帶動到踢腳先會開到 所以見親都好頭痛
key way 窄 / k型咁 其實都係防人去pick
兩個牌子出既野都買過 可以入 叫做大牌子
豬肉切割員洗唔洗報比狗聽 日日揸住刀都好危險

根本香港冇定義點為之一枝開鎖工具
跟邊個師傅
冇 …純粹想練吓手感 rake/lishi 都唔玩住,等我買支thin D既hook pick先🙇🏼‍♂️ 或者獨立買eurolock 手楂睇住TV 練下先,踎喺度 pick好攰😂
我唔太建議一隻手揸住黎練 練壞手勢

特別開到d高級鎖膽 個誤差好細既時間 兩隻手既配合好重要
明白,為有用枱式老虎夾 夾住練🙇🏼‍♂️
點樣開電子鎖?
點入行?
一開始坐定定 搵個舒服既姿勢練會輕鬆d
用老虎鎖夾住個鎖膽既角道黎就

條友成日SALE人買野 又話會比我地做佢助手學下入行
一學完搵親佢 都話要收錢
有無試過幫D 太太開完鎖, 請埋你入去飲杯野, 之後
試過 話有下單 趕時間 收錢走人

緊火打飛機算啦 一陣屈你女女女咪仆街
仲要唔要助手唔想個鐵頭功荒廢

唔識人真係難搞
成日都有客問我老豆係咪做開鎖
我真係答佢地 我老豆係開鎖佬唔洗街咁多冤枉路
on9貴條撚

淘寶10年前已經有齊曬
巴打 有野想請教
我有個studio 個電子鎖lock左而家入唔返
佢型號係Puter Pt-S50
正常佢係keep住閃紅燈
但突然而家長keep綠燈
㩒任何數字掣都無反應
想知有無得自己搞
因為搵唔到個業主
有lockpickinglawyer幾成功力?
電鎖 行電插鎖?
似壞keypad 搵開鎖佬比錢佢賺
再順手換keypad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞