90分鐘火鍋放題!港男不滿60分鐘截單:係咪齋坐?轟侍應態度差

249 回覆
26 Like 111 Dislike
關咩香港文化事
其他國家大部分任食營商手法都係咁
爭在時限係幾耐啫
唔限時都唔係俾你坐到聽朝啦
當你打邊爐 你早30分鐘叫都有時間碌
唔set條rules真係會有on9最後一個字先黎加生野
咁出唔出比你好 煮都未必夠時間煮
揀間無限時咪算
明知有限時都要食 重要鬧返人唔比坐耐d
食開牛涮鍋 寫10碟真係黎10盤
當然d肉愈食愈差
最慘係落完啲嘢唔夠數 但同一時間佢又驚你浪費。

我自己last order落完嘢唔夠數會同佢講聲我原本落幾多叫佢比番夠 前題係食得曬
標準答案
因為態度唔好係口同鼻拗

以前做餐廳pt 我出名態度好服務好
有次比個閪客投訴話我上菜無禮貌定唔知點
完全唔知發生咩事 無啦啦背後插一刀
經理直接話閪客黎
少少野都投訴你
好多人唔認自己對侍應西嫁
根本你開口串柒柒 你重想人地四萬咁口咩
之前試過一次食牛角
無提到last order
剩低25分鐘個陣想落單要多杯生啤已經落唔到
以後食限時放題要自己較鬧鐘
支那人先誇張
早掛去食自助餐 同場好撚多支那人
個個唔執輸咁一口氣狂拎長腳蟹同龍蝦
兩人枱 山咁高既長腳蟹又每人3-4隻龍蝦

發現到有呢個習慣既都係支那種多 口講蝗語
最後見到佢地食唔咩放左係到
我估係唔太好食食完覺得有d咸
好多人最後叫到成枱野
你煮又煮唔哂
食又食唔切
剩野計你錢又屌
比人趕走又屌
成枱野未煮最後叫人比多十分鐘廿分鐘佢食埋去
咁你一係就加錢搵間可以食兩個鐘啦
90分鐘真係兩三個人快煮快食就得
有時真係閪鋪鬥閪客
無提last order一嚟就截人抵屌喎
同咁多人食嘅話,任何講明要限時(除咗夠鐘閂門 )嘅餐廳我都唔會幫襯

我寧願可以揀加錢俾我坐耐啲,當然個價錢合唔合理就係另一個問題啦
咁多人食散叫果d會唔會開心d
上次去 牛氣 忘記咗係用掃QR code還是 pad落單,佢哋有寫住過咗60min 就網上order完咗,但係可以仍然叫員工 落order,
不過實際上係60min就完咗,
你叫員工落order佢睬你都儍,直接叫你lastorder,你係可以落order,但係叫嘅任何野食最後都冇黎過。
所以你最後30min係迫你快啲走,
當時星期日 中午時間但係人唔多 一半都未坐滿。

牛涮鍋 或者其他 至少你lastorder都可以俾返D野食,
但係呢間牛氣 係冇。
食過呢次之後我就冇再去過

有班仆街搞到要提前截單,比足30分鐘你叫完再清哂d野好合理
仲未計好多野你點幾都唔會出現 ,或者拖到幾唔多夠鐘先黎小小俾你。所以冇係香港食哩種放題好耐,根本搵笨柒!
放題限時都屌?做多左d喎
如果朝早廢老入去食坐撚到收工
真正想食既人無得食 咪又係屌
任嗌架喎
食限時已經on9
食限時打邊爐更on9
啲嘢上檯仲要等佢熟
然後入去食完話唔知玩法直情係on9 中嘅on9
咁依家係咪全香港食嘢都係限時呀?用一間講明限時嘅餐廳嚟立論留港食嘢會比人限時,所以係香港食嘢就係食狗糧
邊個on 9啲?
根本要三個鐘up或者無限時,但而家好似少咗
入場前如果無寫明,遺漏性失實陳述 / 誤導
海關應該受理,最後睇法官點判
一鍋堂?
15分鐘就正常啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞