極氪Zeekr嚟香港,賣001同009

142 回覆
10 Like 182 Dislike
澳門多人揸喎,叼你個老母。
縮返入老母個閪度啦柒頭
澳門依啲鳩屎地方都好意思攞出嚟講
highway都冇條學人揸車
正傻閪
澳門狗只配渣綿羊仔
澳門咁細,揸車真係智商稅,踩單仲快
澳門多人揸喎,叼你個老母。
縮返入老母個閪度啦柒頭
澳門依啲鳩屎地方都好意思攞出嚟講
highway都冇條學人揸車
正傻閪
澳門狗只配渣綿羊仔
澳門咁細,揸車真係智商稅,踩單車仲快
但澳門人均汽車擁有量仲高過香港
想要Zeekr X多啲 試渣過好好渣
好歐洲車feel
係香港揸支那車真係會比人指住黎嚟笑
從來國產車最大嘅問題係耐用度
呢個brand係賣中高端,由外殼到內籠都真係唔差,我經常坐覺得好過Tesla。作為車主,睇到多啲國產品牌打入香港絕對係好事,至少多啲選擇

連登仔連車牌未有,只係一見大陸就反

大陸電動車發展已經好成熟,就算係十零萬一部byd、埃安,我都覺得同tesla model3差無幾
就算係外國牌子喺大陸都可以做到十零萬一部,寶馬最平14萬人仔有找
垃圾支那車,會考慮嗰班應該全部電話用華為,畀錢用We7Pay,食飯食元素表
呢個真係睇自己心態
呢個牌子暫時都ok啦,上面都出左2年幾睇番都無乜耐用性問題
得啦得啦你啱
40萬買大陸車?好坐又點?香港地比幾十萬買車就係要絃耀,呢部野絃耀得起咩?
即你你唔尷尬,尷尬就係人哋啦,或者好似佢咁拆咗d logo就舒服啲
我買又真係唔會拆Logo我都唔明呢班BYD友做乜,好自卑
咁每個人既睇法問題,有啲人40萬買車優先考慮品牌面子,有啲人40萬買車優先考慮自己想要既野

無分對錯既,大家都係愛車之人
梗係自卑喇,個名已經柒到仆街
香港地基本上你日日飛的都平過你養部車
咁買部車為乜?除左叫做方便少少,唔洗下下call車等車
最大既作用咪就係曬命囉
「拿,我有閒錢買得起養得起部車」

你揸油車都有得講下駕駛樂趣
渦輪增壓自然吸氣,唔同價錢唔同體驗
電車係香港除左紅燈起步頭2-3秒加速
仲有咩樂趣可言?連聲都冇
你可以拎0-100 2秒黎打飛機架
不過你問心香港邊條路比到你咁玩

你玩部10幾萬既日本JDM都未必有人笑
你係吹BYD夠平我都覺得好d丫
你拎40幾萬買部大陸電車咁都有得吹
我係街見到實指撚住你黎笑喇
連登仔折墮到要討論支那車
Teslun咁平都買唔起?
呢架同tesla同級,嚟香港應該會貴tesla少少但內籠,造工,ride quality都屌打model3/Y,上面都賣緊萬幾架一個月
咁留係香港果啲算係咩?
我個人就從產品既實力出發去揀,品牌虛榮感呢啲反正已經無咁重要,我相信諗住買車攞嚟威既只係一部分人既諗法,坐喺入面既人既享受都係好重要。
你講得啱呀,油車時代BBA動力總成同底盤都係大幅領先,我揸緊部BMW亦係因為試過車覺得操控動力好吸引先咁中意
進入電車時代,加速力變得廉價,操控更加無,所以睇產品既著眼點就會變成喺舒適,隔音,科技感,配置

只係希望更多人從車本身既產品力出了解所有唔同既車,唔只呢個brand

至於指住嚟笑既野,算把啦我enjoy咪得關其他人鬼事咩
你拎部垃圾同人講產品實力
都已經唔係中國製造定外國進口問題
大佬你做打手都做多少少research得唔得?

https://www.163.com/dy/article/HK8BKSH30552ZMWU.html
车型质量存“硬伤”, 极氪001又“翻车”了!

https://www.dongchedi.com/community/5015/quality
极氪001 一万多公里出现严重质量问题

一堆問題日日持續update越黎越多
你仲好意思講鬥質素講享受
打手黎講你都算柒
我唔單止笑你個brand柒
仲笑埋你錦龍搵部垃圾黎代理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞