前置式洗衣乾衣機邊個牌子好?

1001 回覆
7 Like 29 Dislike
其實乾衣機Miele有冇優勢,heat pump呢家嘢大部份高階model都係。我諗緊如果我依家部冷凝瓜左轉heat pump dryer係咪都未必需要Miele,可能整部Bosch玩下都正
Honeycomb應該係最大優勢 壓縮機我覺得歐洲佬都係麻麻哋
LG 直驅用咗五年,算靜,乾衣功能係香港好實用
壓縮機瑞智. Pros chrome honey comb , Miele fragrance. 我未硏究好似有隻行low temp.
反而好似lg 有隻inverter compressor
用左部日立9年,出code.
直接換機,都係用返日立。 無投訴!
晒銀紙網絡打手認證
勁.
用緊,的確如你所講, 門不能180度打開是後on9
再加機身用耐咗會生鏽

勝在價錢平, 我用咗三年, 暫時未壞過
機身真係垃圾嚟

LG Washtower concept幾好,一體式stacked units,控制面板喺中間又矮身啲 。乾衣機又用dual inverter 。

可惜用膠外筒
如果淨乾bs 同lg. Lg> bs. RH10V9AV2W
鼓吹lg 出鋼筒多一個選擇.
想問下lg washtower 係咪要預留好多位
見佢說明左右後面都要留勁多位
定唔洗理
想問下lg washtower 係咪要預留好多位
見佢說明左右後面都要留勁多位
定唔洗理
佢話留就要跟.
一拖二冷氣死一逼全換. 意思不大.
用過miele你就明
佢咁貴係值得的

啲衫同毛巾壽命長好多
而家衫都唔平, 靚少少都千零蚊件
金治大毛巾都二百蚊條啦
想問大家部洗衣機同乾衣機放係咩位 暫時我得部二合一放廚房 遲下裝修 諗住分番兩部但就疊住放廁所 依家廚房個位就放座地洗碗碟 希望到時就到位
係,怕貴買入門德國就得.
以前興過一排 斜桶式大眼雞
用Miele二合一乾,佢本身Fing完已經好乾身
乾衣有三種定四種乾嘅程度
然後WTD160有Low Temp乾衣
WTR860 有冷風乾衣
未計可以入個Bios定工程模式去逐格微調乾衣程度
(好似有5格)

而用西門子一排,本身用Miele有啲平衫都係縮1/4個碼定1/3個碼
比西門子乾得一兩次就縮足半個碼

走樣就西門子洗兩年其實批衫明顯殘好多,係暴力到洗衣袋都爛咗一批

Miele個Honeycomb筒真係Keep衫Keep得好好多
而乾衣嗰part就睇你有幾熟悉部機用咩Mode有幾乾
唔想理尻就嘅話揀一般+ 就乾哂暖笠笠咁攞
一般就有少少水氣,拎出嚟揚一揚就摺得入櫃
Miele 我主力睇
Chrome Honey comb 加 stainless steel outer tub.
所以未出honey comb 無力去買,當時西都有stainless steel comb.

哂錢就一早Miele 駛等.
係stainless steel outer tub.
Miele 波蘭同海外捷克廠既就係膠外筒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞