前置式洗衣乾衣機邊個牌子好?

1001 回覆
7 Like 29 Dislike
岩,最緊要留位換洗衣機
有兩部同型號仲用緊,都冇乜問題,其中一部仲搬過一次屋
好似得Miele同西門子有清洗衣機毛球功能
呢排都想換西門子洗衣乾衣
唔知iq300定iq500好
千其唔好買LG

佢會有個大力沖水撞散d洗衣粉既功力,但呢個功能會令全屋水喉發出響聲

又無得關左呢個功能

用左兩年已經搖下搖下,走位

裝機條友仲同我講唔好用最高轉數,會快懷,屌你咩,唔用最高轉數,咁我洗咩買呢個轉數呀On9
日立又點?樓主貼出嚟依部日立係国產貼牌機咋。
用最就轉數快壞就部部機都係咁。下下chur到盡,緣份必早盡。
再者,千四同千二轉脫水效率其實未必差得多,千四睇落勁啲又可以賣貴啲咁解。
靜,twindos,耐用
維修服務好,通常第二日有師傅上門
用料足(100kg重)

利申:用緊980+780,1洗1乾
可以話你知,頭兩部都係出自同一間廠国產貼牌。要揀就揀個售後服務好啲嘅買。
洗乾二合一嘅乾衣效果會比齋乾衣機(視乎邊種乾衣機)差少少。二合一個筒細啲,乾嘅衫少啲,乾衣溫度高啲,用電用水多啲...
要搵52cm 厚內嘅機 , 日立得呢部fit
前置式乜有人揀lg 日立 三星嘅咩?
緊係西門子
堅係靜,有搬過就知,部機本身係重到痴線。
同埋 d 衫日日洗都好少會洗到起毛頭
用緊LG 同型號但6kg
一開始乾衣係差唔多乾九成
到依家好似唔識乾咁...
上網睇話要放廢水
但放左都唔Work 比樓豬參考
收到 係咪有隔塵網要定期清下?
之前做左好多資料蒐集,睇左好多部但最後原來唔夠位入,無得飛頂
有睇過LG話d衫乾完臭的唔知係咪

最後買左呢部,個size 剛剛好
好滿意,洗得乾淨
乾衣模式真係全乾,又有得飛頂
小貼士每次乾衣前dun鬆件衫入,輕柔乾衣mode, 放乾衣紙,一乾完即拎出嚟dun 鬆,件衫就不會巢!

Siemens 西門子 WD14S4B0HK 8.0/5.0公斤 1400轉 洗衣乾衣機 (飛頂) (黑色圈) 中英文洗衣面版程序
中國洗衣機貼日本牌子

都係嗰句
冇錢買LG直驅夠靜
有錢就Miele
窮 L 一律 suggest LG
貴少少就 Simens
比得起錢,地方大就 Miele / Bosch
siemens for must
無小米?
金章
想問下大家BOSCH定西門子比較好?
唔撚建議買 Hitachi,價錢雖然唔貴。
我買果部都係類似你post 呢個型號。2合1機,
做過3上門保養,
第1次係門罅滲水,個師傅話要定期抹個門,唔好有漬,咁門入西D膠條先Cup得實度門。

第2次係滾涌入面既三角位爆左(塑膠黎),懷疑係入面甩左螺絲/小配件,
最後收走部機,3日後比返我。收機果時收埋我入面D衫,好彩冇比人扔左(呢次正評)

第3次,都係門罅滲水,加上門有裂痕,有設計缺陷,應該係用得耐,佢自己震到裂左,最少有兩個位裂,佢話唔係保養範圍內,要換就要+$480左右。(個師傅都係話我度門有D衣物塵埃,要常清潔,我心諗都on99)

同埋部機都幾噪,用落D功能ok。
BOSCH
幾年換一部好過啦 唔洗追耐用
洗衣機好dirty 架 好多位洗唔到
同問
西門子真係咁好用你就唔使轉機啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞