MMpower算唔算無敵卡 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
回贈高既實體卡=mmpower
插卡咪等於海外
Activate 後 一星期內都有掛
係咪已經申請唔到

減返手續費都有3%左右
上星期去完日本
計埋charge 都係5.27
回贈完貼近5
就算Everymile 兩蚊一里都唔吸引
日本嘅apple pay唔係畀你碌外國信用卡
所以最好係帶返實體mmpower卡+用mmpower增值suica
但其實個匯率又唔係真心靚
扣埋回贈先貼近actual 匯率
Anyway 好過其他卡
Master算好透明,你可以每日睇佢個rate,自己選擇
https://www.mastercard.us/en-us/personal/get-support/convert-currency.html

今日actual 係5.16 (AASTOCK)
Master 計埋charge 係5.30,減埋回贈係5.03喎
除非你有啲好靚rate嘅yen
否則mmpower都係好抵連global wallet都唔洗用

上面講錯咗,增值suica 理論上係無回贈
實際上查單再睇吓有無
suica當網上咁多年都冇改過邊度冇回贈
但係citi global wallet 都有3%回贈
條款話儲值卡唔計,咪戴定頭盔先
Hsbc 就得1%
所以睇自己邊樣方便
驚既可以用RED增西瓜卡肯定中4%
上限200
補。
而家可以點申請??
login account 都冇得揀 mmpower
擺明派突咗
點解agoda訂酒店 佢唔當我網購
你打去客服屌佢
我上個星期去咗東京
完全用唔到Apple Pay
柒咗只係帶咗mmpower boc cheers實體卡
碌爆咗mmp嗰5.4%同埋cheers 250K積分回贈
早先帶埋安信earnmore有2%回贈
上次去日本帶咗wakuwaku同mmpower 啱啱好夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞