MMpower算唔算無敵卡 (2)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
我都唔明銀行叫還一定點解得fun dollar呢個方法 , 冇fun dollar就好似唔洗還係咩玩法.
姐係焗hold 13個月張廢卡
覺得辛苦還回贈囉, 拎完著數又唔跟個玩法
點解連續2個月有welcome gift
縮水,mobile payment玩完
緊係無mobile payment
mobile payment+網上消費,同全部消費有咩分別
醬油呢
人妖facebook
轉做得番外幣6%、網上5%
而家要簽夠5000先計6%/5%
無咗mobile payment
即係日常生活唔會用佢
變相達到5000既要求難咗
因為呢半年係所有野都用佢,當然月月爆數
出張Eminent
Source 小斯

【恒生MMPOWER回贈更新】新增海外外幣簽賬6%回贈!繼續網上消費5%回贈!自選消費類別簽賬有更改!

大家都好關心恒生MMPOWER信用卡過咗12月31日既回贈計劃會係點,今日就有公佈咗2024年1月至6月既回贈會係點啦!係度同大家講解下:

1️⃣ 新增海外外幣簽賬6%回贈
-海外實體店、網上外幣交易都計嫁!呢個係加碼優惠,同埋回贈都係暫時信用卡入面都係最高!都幾岩旅行用啊!

2️⃣ 網上零售簽賬繼續有5%回贈
-改變不大,一樣有5% 回贈(0.4%回贈+ 額外4.6% 回贈)!

3️⃣ 自選消費類別簽賬有更改
餐飲(快餐店除外)、電子產品及娛樂可以3選2,有1%回贈 (即係0.4%回贈 +額外0.6%回贈)。其實只係無咗手機支付,旅遊及外幣簽賬回贈加咗碼同分開自己一個類別,所以有得有失。

4️⃣ 新增每月簽賬最低要求
每月要用MMPOWER簽夠HK$5,000或以上先有額外既+FUN Dollars!大額記得要簽夠數!

5️⃣ 每月回贈上限更新
每月最多$500 +FUN Dollars,要視乎你簽咩類別啦! 假如全月的外幣實地簽賬為HK$8,929 就會攞盡每曆月額外$500 +FUN Dollars。 假如全月的網購簽賬為HK$10,870 就會攞盡每曆月額外$ 500 +FUN Dollars。

⚠️ 注意事項:
👛 MMPOWER經電子錢包比錢 (WeChat, Alipay),並無以上既額外回贈!
📋 2024年要重新登記所有額外回贈計劃啊!記得做咗先!

總括而言,MMPOWER重點變咗海外簽賬神卡6%回贈,網上簽賬都繼續5%回贈都抵既!新增咗最低簽賬要求同回贈上限少咗,可能大家要改一改張卡既用法啦!可能都係配合番大家鐘意出國消費啦!

FlyForMiles努力保持信息準確。若任何資料與你到訪的金融機構、服務供應商或特定產品網站有所出入,所有金融產品和服務均以金融機構的版本為準,使用該服務前請參閱相關金融機構網站的最更新版本之產品資訊及條款細則。優惠受條款及細則約束。借定唔借?還得到先好借!
Eminent每張單最低消費要300喎
無mobile仲要最低消費5000。 收皮啦
變左去旅行先用,碌下酒店食下野好易過5k姐
仲要快餐店都唔計
唔洗玩啦
縮到咁,然後上限500
1月1日起唔用
上限係8929咁低
即係去旅行5000-8929可以用
個range都幾窄
你係咪google pay畀先,唔係就唔計喇
差好遠 三選二得1%
又要番去VS既懷抱
去旅行我都唔用佢啦得8929
痴撚線 3選2 得1%仲要低消5k
收埋旅行用算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞