覺唔覺得尾獸啲實力 搞到火影啲戰鬥力好混亂…….

134 回覆
119 Like 7 Dislike
木循可以剋九尾?邊有,係初代獨有既封印術之類既野 控制到尾獸
仙術點會同戰鬥力無關?仙術可以強化肉體,忍術, 所以鳴人先可以繼續用螺旋手裏劍,仲可以掟埋出去

鳴人學滿師掌握到儲仙術嘅比例,做到完整版仙人模式,都只係分都三四個,自來也掌握唔到,連完整版都做唔,重點用分身儲氣? 分分鐘變做石蛤蟆
長門一打三喎
本身講鼬 同 自來也打阿麻,仙術唔完全體都同佢 戰鬥力既關係?
佢打佩恩都未見到有用盡仙術自然能量啦,何況打更小查克拉既鼬

呢個設定都未真係見到有幾大分別,所以我先咁講

掌握到儲仙術嘅比例 = 出到仙人模式JA
自來也一樣得,但佢好似並唔需要好似嗚人咁分身儲氣
同埋後期基本呢個設定都無左咁濟,係同佐助終極一戰先有用黎儲氣
自來也打佩思個陣,係有兩隻蛤蟆企喺佢膊頭幫佢,係深作仙人同志麻仙人幫佢一直儲,所以先用唔盡。 其中一隻走咗之後就即刻解除咗先人模式

個設定不嬲都頌係到,只係後期變咗9尾係鳴人身體裏面幫鳴人儲,所以佢先唔洗再用分身,可以keep住仙人模式

最後大戰係用9尾形態儲多啲,所以先變到三頭六臂
呢到應該你理解先岩
點破幻一流?
兜完美仙人加幻高過自來也又醫忍底都要斷自己視覺加地型優勢來打啵
同埋去到疾鳩傅鼯已經玩到唔止寫輪眼幻術就算用手指同烏鴉都可以放幻術另你中招
兜斷視覺係防月讀 瞳術
唔好唔記得佢本身只係做臥底同埋醫療忍術叻
打架其實真係一般般 所以先要呢啲屎橋
真係手指有用 鼬就唔洗出伊邪那美
自來也破幻一流純粹係因為佢查克拉量多
佢自己都教過鳴人點做
仙術
1.個個用仙術都係咁
但係自來也對佩恩N隻召喚獸都搵到時間開

2. 劇情上冇講過 所謂完唔完美有咩影響
由頭到尾淨係見到個樣有分別

3. 鳴人5分鐘係因為冇2位仙人合體
自來也可以合體 係無限時間
直至佢自己唔夠查克拉

破月讀
1. 自來也經歷兩次忍界大戰 宇智波未滅族
連隔離忍村千代都識對付寫輪眼既方法
你同我講佢唔識
相反凱果代唔係大戰主力 經驗差太遠

2. 宇智波從來都唔係幻術出名
招牌係火遁同埋瞳術
伊邪那歧 伊邪那美 呢啲所謂幻術 要犧牲隻眼
另外本身對眼已經好難搞 不過千手冇話驚唔驚
加埋萬花筒各種能力係麻煩

3. 月讀要望住隻眼先出到 識唔望眼就出唔到
兜就係本身廢 所以幫自己加一堆能力
仲諗到索性合埋對眼 就唔怕中招
咪係囉
兜醫忍底解幻已經有優勢幻又高d仲要完美仙人都要靠斷視覺來防啵
對抗幻術方面兜明顯都高於自來也都要咁去防
咁自來也又何得何能可以輕鬆過佢防到呢?
靠量破係下策啵係啱d唔精幻既人用
而且中招>發現>靠查克拉量或外力破
咁已經代表你已經岀現左一瞬間既破綻
高手過招已經可以另自來也GG了
點解用伊邪?首先目的唔係要殺兜係而要佢就範解穢土嗎其次兜都斷左自己視覺咁又點會睇到手指個d呢
千手 從來冇講過係點樣唔見左

寧次老豆要死 係因為佢大佬殺人在先
搞到雲忍有藉口發大黎搞 關三代撚事咩

宇智波 係佢收完山復出之後既傑作
本來都退左休做廢老
個稱號就肯定唔係收山之後先有啦
成個廢老咁先黎叫佢最強 攞景定贈慶
同埋宇智波死晒都冇影響木葉忍界既地位
好簡單 因為自來也打仗多 經驗豐富啲
連隔離村千代都識打寫輪眼既對策
自來也經歷兩次大戰
理應對各家忍術有一定既了解

兜剩係做臥底 根本冇同自己友合作既經驗
所以先要用呢啲屎橋

仲有 手指果度係冇講過要睇到
幻術原理只係擾亂對手查克拉
可以用視覺聽覺觸覺呢類感覺作為媒介咁解
月讀就係視覺作為媒介
但係其實設定上冇講過一定要用任何媒介
先人模式
呃鳩鬼鮫啫
話晒佢係臥底
點知鬼鮫條傻豬鮫信
如果佢好似富奸咁
咁第三代火影cap頂
我諗套嘢會好睇好多
點解自來也要用分身...佢有兩老幫佢吸自然能量wo
戰力反而用pain/摩駄羅做top都ok
鋪排左咁耐madara果種集壓同絕望感
最尾無啦啦變左on9仔畀黑絕隊
先係最on9
木循可以克到九尾既話,大和一早上左神枱
唔係我話自來也要喎

係上面話自來也可以用,我反駁佢喎
好似同封印術有關 越封得好個人柱越可以抽得多尾獸查克拉用?
咁對寫輪眼認知一定有既
但係講認智佢都係輸比兜啵
兜接收哂大蛇丸d研究資料同望住佢點training 佐助
而對寫輪眼既實戰亦𣎴及千代同凱
千代唔洗講啦敵對國凱直頭有個好基友互相切磋
反而自來也係同村見過佢地打就有但實際認同宇智波真交手既次數好難有佢地兩個咁多
再用番凱用同卡西對戰經驗諗岀來既方法來應對鼬
其實都係好蝕底
一只望腳另自己有盲點
二太過for us 係寫輪眼既幻術反而更易中其他幻術
三嗰到係水面有折射你視線集中係下半身好易比鼬陰
所以即使有經驗一樣係難防
至於兜既點會係屎橋佢係了解對手既強項準備十足啵
手招嗰度係鼬自己提水唔望佢都無用佢一隻手指都放到幻術
嗚人中招後諗番點解無望到對眼都中招醒起係望過佢隻手指應該係嗰下中
呢下都幾明顯係視覺系
留返啲面俾人哋一尾啦
唔好講出嚟
小櫻都同為第7班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞