覺唔覺得尾獸啲實力 搞到火影啲戰鬥力好混亂…….

134 回覆
119 Like 7 Dislike
前期啲尾獸吹到好勁
但真係得8尾 9尾有料到
其他果啲 曉啲人完全夠做
而且九尾又勁到另外7尾加埋咁濟
四代要用命去換
然後柱間又可以當佢公仔咁撚
就算長門有輪迴眼 未打完全體九尾
都七孔流血
勁嘅就唔會比人封印啦
好似九尾咁封印咗都會掙脫
同埋尾獸係十尾分裂出嚟令各國停戰
大家都唔知對方實力,咁梗係鬥吹自己果隻有幾勁得幾勁等其他國家唔敢打自己
根據設定尾數愈多就愈勁,所以九尾一隻打幾隻係合理既,同埋公道講句,冇人講過當初十尾分做九隻尾獸係平均分
原本係六道仙人將十尾分成九隻尾獸
第一 曉裏面個個都有影級實力 封印到尾獸唔出奇 第二 尾獸從來都唔係要打死 而係封印 四代火影雖然有機會係精通封印術 但對比起漩渦一族應該仲爭好遠 接返點解你覺得一代火影可以當佢公仔咁撚 係因為一代火影嘅封印術已經封神 你比一個體力冇問題嘅漩渦一族都做得到 第三鳴門係用口遁打贏長門長門夠唔夠九尾打係不解之謎
九尾一分二後仲可以做尿袋做盾比查克拉
根本係外掛黎
8尾算係最平衡 但去到後面神仙打交都係做炮灰多
反而前面1-7 d能力廢到喊
仲未計鳴人用變身術整翻版九尾都打得贏現形一尾
但漫畫入面一尾成日打飛機
話咩尾數唔係決定實力
但事實擺眼前
我估六道分十尾個陣 應該係9成俾哂九尾
剩得1成既8成再俾八尾 如此類推
得一尾自己係咁諗
前期已經輸咗俾蛤蟆啦
會唔會係 一半 一半 咁cut
九尾50%
八尾 25%
七尾 12.5%
。。。。。
一尾 0.195...%

不過又唔覺一尾咁廢
1風沙 2藍火 3玩水 4熔遁 5沸遁 6泡泡 7花粉
8同9冇咩特殊能力純粹玩查克拉所以最多
好似係

但係多到半隻九尾都勁過八尾就鳩鳩地
你估個個都好似八 九尾咁完美人柱力咩,打輸比曉都好正常姐
而柱間係忍者之神,木遁又克九尾梗係可以撚狗咁撚啦
講嚟講去
都係岸本 on9
火影啲實力一開始已經有bug,例如鼬太知一出場想捉鳴門但怕左自來也所以唔行動,但大蛇丸同自來也都係三忍,實力應該一樣,鼬太知又唔驚大蛇丸
鼬唔想打自來也姐
做緊臥底唔想打自己人啫
因為佢秒唔到自來也就會成條村嚟打佢,而佢心知冇可能短時間內解決仙人模式

但大蛇丸點搞都係一對一
唔關事 尾獸實力 同人柱力實力無關係,要好似 8/9尾咁 尾獸服左人柱力先係 鳴人個效果
六道仙人大細超
分晒啲好野畀最細嗰個
咁用前期設定又唔太公平 變一尾仲要慢慢變大
之後仲要訓著先變完全體 正常變尾獸都唔係咁啦
後期係大戰打班個表現都唔差嘅
2尾都接近係完美 但係劇情殺啦
正常尾獸化狀態點拎到佢啲血
10條尾分左45條尾出黎
鳴門都可以被 宇智波新 插一刀
真係打 都係攬炒機會大, 自來也羸經驗
果啲狗屎垃圾唔計啦 你覺得飛段有能力拎到2尾血?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞