覺唔覺得尾獸啲實力 搞到火影啲戰鬥力好混亂…….

134 回覆
119 Like 7 Dislike
傳說三代火影係歷代最強火影,
而家睇返呢句真係笑到傻。
手裏劍影分身都係收返埋。
高光時刻係猿魔+體術博鬥,
同第1集一野頂左9尾出村。
佢算係高配版角都,
可以擋一擋外道魔像噴屬性技。
勁就唔會死撚左啦
如果以當年計 單人挑初代二代 仲要咁鬼老
對得起最強有餘啦其實 唔計初二代後期強化得咁勁
如果只停留係果時 佢最強又冇話錯嘅
其實呢種風格戰鬥都幾好睇 體術忍術通靈忍具用哂
好過後期變外星人 高達 時空間忍術
就好似核彈咁 雖然大家都有核彈
但係某啲國家核彈頭數量大過其他國家夾埋

btw間柱都醒 本身自己已經勁仲留多隻九尾
比九尾其他村無意思
佢哋咁廢 好易比人屠村
是日笑話

鼬係木葉卧底, 又點會同自來也打,,,,
鍾意九尾狐, 其次係章魚小丸子
神俾嗚仔既考驗黎

如果三代下下好似木葉丸咁縰佢

幾多條木葉村都滅光灑
應該係三代覺得個四象封印好穩 所以先咁放肆
如果好似我愛羅咁 真係滅村
初期設定上自來也係唔夠大蛇丸打
原來九尾=曹植
個個都係用最強時期復活
得第三代係用老人家姿態復活
證明大蛇丸都驚佢太勁 忌佢三分
根本冇人諗過真係開行隻尾獸出黎對抽
到鳴人果代初頭都係得8尾完美融合
其他出到尾獸玉 第二形態 控制幾時暴走
已經好撚柒勁
九尾直頭從來冇人有咁上下程度既控制

曉除左實力影級之外 佢地有強大情報網
可以針對各尾獸 行踪 弱點 去用啱既人突襲
迪達拉打贏我愛羅都係因為咁
平時一抽一 迪達拉邊有可能贏

捉尾獸 次次曉都係屈機
1尾 - 迪達拉 - 屈場地
2尾 - 不死二人 - 角都屈機 飛段抽水
3尾 - 迪達拉 - 高空轟炸 土剋水 目標大隻
4尾 - 鬼鮫 - 剋屬性 吸查克拉
5尾 - 長門 - 6道屈機
6尾 - 長門 - 6道屈機
7尾 - 不死二人 - 角都屈機 飛段抽水

至於8尾 佐助條on9仔就唔講
寫輪眼睇撚住都比人替身走甩
鬼鮫先係戲肉 但係佢用左象轉分身弱左
同埋雷影到左 如果唔係咁 8尾輸撚左
打贏左班人柱力唔同打贏左尾獸喎
長門最慘
輪迴眼打唔贏八尾狐
之後仲要復活佢輸俾鼬
做boss做到好似水魚咁
實力都好難講
啲人吹到鼬勁過佩恩
但係自來也連天道都見唔到
其實我一直覺得大家對三代評價好唔fair
一黎佢冇出過全盛時期
二黎佢個稱號係最強火影 唔係最強忍者

三代既戰鬥特點 從佢 對戰 同 稱號 可以睇得出
就係 完美既忍術體術execution加埋組合
佢出既所有遁術都係一等一完美
體術方面 老左仲可以打到咁樣樣
唔似土影腰痛 又下下靠加重岩
只係佢老左查克拉唔夠 好難睇佢既忍術組合
加上係在位最長既火影 任內木葉忍村發展蓬勃
經歷三次忍界大戰 次次都贏
叫佢做最強火影 其實冇乜錯
其實有個復活bug,
到底係生前最強實力?
還是臨死前的實力?
如果係前者,三代無理由咁老,
如果係後者,斑唔可能係呢個樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞