試過間公司最cheap係點

587 回覆
411 Like 73 Dislike
間公司冇AL係咪可以告佢架?
大撚吧啦大咩角咀

從此見工一定去廁所,見到呢啲肯定 reject硬
有醫生紙,證明你唔係無故曠工,可以扣糧,但唔可以出warning
不過一日半日都會扣錢嘅公司,做唔過
但如果一個月分開請幾日被扣糧就冇嘢講
你公司犯法,月薪同事唔可以扣錢,去勞工處開file啦
點扣al 到你請al嗰日返去公司打個卡先?
香港某飛機維修公司
返工維修工具要你月供
返工既廠車要包月自費
低層飲水喉水,辦公室就有支裝水
加人工講足四個月先出到,同埋試過話今個星期忙不如weekend 無day off (但係無話有ot)
有冇 email template想學嘢
出site 做野要扣屋企去office 個車錢
之後搬左屋住office 附近
比會計周做咩唔扣屋企車錢,我同佢講話搬咗屋
佢check 番我舊地址話要扣番
咁我重新用舊地址出發嘅車費計再扣埋舊地址去office 果程,最後要claim 嘅價錢反而仲多過原先
差一日過試用期所以annual dinner冇獎抽但我要負責搞個dinner
緊係比左…..之後我即辭職
想知走晒之後間野點
零售業
佢每個月計人遲幾多分鐘
唔係啦
以前打過好多份工
先知道乜事
請我食飯..
重點係無及時對換番做現實貨幣,當隻Coin無價值時轉去邊都死,而公司執係唔提早同員工講,而作為員工心態依然覺得有得升唔洗急放,但一收皮Drop to 0就係分分鐘的事,現實係根本無人走到。
鬼佬黎到華人社會不嬲都高人一等
幾時都話亞洲人咁命賤係自己攞嚟
仲要用hardworking嚟做自己賣點。。。打咗幾代嘅飛機
要自己做埋清潔
ching做kk園區?
又要俾人woke from home又要扣病假,一係一開始叫佢放病假條氣仲順啲
咁都肯做
食開屎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞