其實點解以色列係沙漠地方都可以發展的咁好

85 回覆
41 Like 13 Dislike

人工同生活水平會唔會吊打香港人
你可以問下油王
邊個油王?
以色列似乎唔係靠玩油卡塔爾可能係
以色列沙漠綠化技術全球領先
衛星影落去 , 最綠嘅地方就係以色列

睇下聖經 天選之人
我指沙漠地方點樣可以發展可以請教班油王
你意思係適合大規模農業? 但黎巴嫩都有反而好窮
卡塔爾靠氣
姐係佢地係靠農業定點
好美國關係好深 雖然唔知點解
難怪人年世界盃咁闊卓, 應該賺左唔少2022年
The god given land
Of course rich and felty
海水化淡,灌溉技術世一,水資源利用到極致
人地高唔高
黎巴嫩曾經係東方巴黎
又係巴人搞到咁
毒仔英文幾好o
其實何鴻燊啲後代仲覺唔覺自己係猶太人??
Goodest English so can talk to Israel people
特拉維夫
海法

兩個沿海城市都好舒服
同歐洲差唔多
以色列是中東地區工業化與經濟發展程度最高的國家。以色列有着發展成熟的市場經濟,但政府也作為一定的管理。以色列在化石燃料(石油、天然氣、煤炭)、糧食、牛肉、原料、軍事裝備上都依賴進口。儘管受到自然資源的限制,以色列還是發展出了非常成熟而密集的農業和工業。除了牛肉及穀物類糧食以外,以色列在蔬菜水果花卉類糧食上可以自給自足並出口。鑽石、高科技、軍事裝備、電腦軟件、藥物、高級化學原料、以及在於農業產品(水果、蔬菜、和花卉)都是以色列的主要出口貨物。以色列在經常帳戶上時常保持龐大的赤字,這些赤字主要來源於與國外的資金往來以及外國借債,雖然一些經濟學家也認為這些赤字是表現出了以色列的成熟市場經濟特徵。以色列有着廣泛的煉油、鑽石開採、半導體製造產業。依據世界銀行的資料,以色列有着中東地區管理最良善、對財產權利保護最佳的經濟體制。
話明係流奶與蜜之地, 你估講笑咩..
最初班以色列人情願做奴隸都要留響埃及, 因為埃及地多嘢食唔會餓死
之後跟摩西響西奈半島沙漠玩咗40幾年, 都無嘢食, 真係靠天跌落嚟
後尾入迦南地, 啲探子都話迦南地好撚正, 大把嘢食
你就知唔係浪得虛名啦
呢十年升得好快
海水化淡
誠哥都有投資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞