【十月新番】【中二病末期】我想成為影之強者!第二季

1001 回覆
64 Like 4 Dislike
John=隻狗
Smith=Adam smith經濟學之父

9up唔知
佢d學生唔係文得就武得 唔係武得就理科得cls

滾動 終於有
兩隻都好想要
20連0ssr dllm
差500石有第三下10連
john smith唔係史密斯夫婦咩
我第一印象係依套戲
我唔識分主角係好撚醒定好撚蠢佢真正能力應該係行運超人無論點鳩嚟d 嘢都會work out
我本身都以為佢係想扮廢之後現真實力可以更加型更威不過佢現身解決件事個陣d 女都好似都認唔到係佢,咁佢扮廢係純粹滿足下自己角色扮演做路人唔係想建立個反差?呢套唔知點解睇到我好疑惑
諗起今季隔離仲有套帝國的睿智
你啱能力值爆棚
睇咗第一季頭十集到而家都唔明男主角想點又要路人不過成日強出頭好難對佢無印象
=>你將簡單野複雜地去想.
主角根本就係想做superman, 同spiderman角色.
想平時路人甲被人睇唔起. 變身成超級英雄(shadow).
萬人敬畏.警惡搵錢

仲有shadow大人根本就絕世天才. 旗下7影
寫作聽佢睇過既書去二次創作
音樂聽佢彈過既音樂
做生意商品由佢講解再去還原.
經濟金錢理論由shadow口中學識.

至於shadow威能吹咩都中,真係只可以講佢超好運.
點會係想做英雄呀
應該用腦既地方唔用腦
唔應該用腦既地方去用腦
唔係想做英雄
只係想做最勁
其他野只係順便

外人就覺得佢咩都插手搞屎棍
教團就心諗屌你老母
garden班友就當佢英雄
實際上
I need more power
其實帶面罩就認唔到都係二次元先得
所以帶唔帶都係一樣
咁易認就唔會有美少女戰士系列啦
其實個作品標題同埋武心祭都展示得好清楚
佢就係想平時俾人睇到係一個廢柴, 有咁廢得咁廢, 冇人注意到嘅傻仔,
但到有Event時就以另一個神秘身份威, 扮型, 唔可以俾人知真正身份,
純粹係佢中二病嘅極致想法
主角係想做亦正亦邪, 不屬於任何一方, 但唔係故事中嘅最終Boss
只係故事中嘅其中一位高手
用火影黎比喻就是宇智波鼬
用美少女戰士黎比喻就是禮服蒙面俠
只係主角練得實在太強悍, 已經連最終Boss都打唔贏佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞