【十月新番】【中二病末期】我想成為影之強者!第二季

1001 回覆
64 Like 4 Dislike
史萊姆可以整假波 點會整唔到假狗
藍色短髮把聲係富田664
灰白色係羊宮665
保護家姐幫手出嚟拖時間,點會真係俾家姐自由咁用,尤其是家姐咁多人罩,等到主角登場佢都一早退咗場
得前女友有幸見過男豬聖劍
其實同上季一樣啫個監督就係勁在喺budget有限嘅情況下都可以將打鬥整得幾好睇觀眾睇得會覺得製作組冇錢而唔係難睇

其他作品就算冇budget都未必做到依個level,大家睇完只會鬧點解會咁難睇

補張圖
記得原作紫小姐無出/唔識出 I am…

呢個改幾驚喜
呢下改得幾好
同更顯得佢對闇影大人好上心
但佢應該無呢個量的魔力
屌你動畫今集好撚正
屌解佢會識英文
滿衣盡帶黃金甲
闇影用按摩同家姐解左惡魔附體
特典係長身既play mat(膠墊)
計落塊野值成幾舊水
其實算唔算冇budget
真係窮嘅話 俾我係監督啲史萊姆一定係全3D 戰鬥場面都係落重CG做味精蓋過手繪唔夠人數/張數/質素問題 上一季最後一集睇完好耐先發覺啲火/水魔法其實落好少cg

所以我唔係好覺得套野窮 分鏡方面唔洗講啦 作畫方面亦都覺得做得幾好 當然重特效有佢嘅好 我都好鐘意ufotable光污染 但重手繪又做得好嘅喺宜家年代好難得 仲要係出自一間又新又小型嘅動畫公司手上 原作又唔係ip大作(外包另計 上一季明顯有幾集係靜畫都崩 最尾credit一堆外國人)
上季係聖域睇暗影大人用過,所以識
經過隻驚尋晚開Fes
動畫又有錢啦
係咪闇影入佢個思想牢房個陣
已經比魔女讀取埋d記憶

同埋救家姐個時
佢地係現代診療室
依度有冇巴打同我一樣特別中意男豬同前女友依對
歐羅拉講到明佢有資質,但係個身體機能太弱雞,用都用唔到幾耐
危急嘅情況下先比歐羅拉控制身體
加上成個團一世都會保護佢,目前基本沒咩機會用到
仲改埋歐羅拉個樣出嚟
但係又冇忘記最後一刻呈現小說描述嘅樣(只有眼睛變紫羅蘭色)
咁第日要打迪亞波羅咪即係要自己打自己

已經喺有限時間有限篇幅有限budget下取捨得好好
至緊要睇得爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞