HKCC 2023-2024 討論區[1] 熱烈慶祝祖國成立74周年HKCC悔終身HKUSPACE更稱心

660 回覆
2 Like 4 Dislike
咁撚靜嘅
笑到仆街
花生友lm
有冇吳同學懶人包?
https://www.instagram.com/p/CynRjYayXSv/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==
原secret投稿人(利申唔係我投稿),你好似搞錯咗啲conncept喎!收返HHB好似係本部嗰邊嘅決定來喎,畀你講到係HKCC自己唔想要HHB咁款嘅
關你撚事咩 變態佬
其實係我嘅決定🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
喺你樓下,可以同佢溝通吓

(雖然唔係新話題)下!原來PolyU SPEED嘅畢業證書根本唔係PolyU本部頒架?咁PolyU SPEED咪喺到虛假宣傳?😱
終於連吳同學都知道真相了

由頭到尾都唔係
poly係大學
speed/hkcc係另外兩間自資學店
張證書係會寫住speed/hkcc

反而ive係由香港政府成立既法定機構 認受性高好多

一陣就開除你
你又報左non jupas未
識報既一齊報
咁點解PolyU SPEED會吹自己係PolyU本部頒cert嘅?
btw, PolyU SPEED != PolyU 唔代表PolyU SPEED張cert唔可以由返PolyU本部頒㗎!以你好鍾意VTC做例子,佢旗下另一院校SHAPE嘅cert都係由返英國同澳洲嘅大學頒cert咁解。
同埋,我哋嘅認知唔係話,HKU SPACE、PolyU SPEED、HKBU CIE呢啲本身並冇頒cert嘅權力,佢哋都要由返大學本部幫佢哋頒cert咩?你當好似(當咋,唔exactly係)外國嘅書院制大學咁(最早期嘅CUHK都係咁,不過宜家唔再係),SPEED係PolyU旗下一間高度自主運作嘅書院,SPEED負責提供設施同教學,PolyU本部就負責返accreditation同頒cert咩?
講講吓,其實比起CUHK,唔係VTC先係行緊書院制咩?IVE各分校嘅獨立行政權力可能分分鐘重大過PolyU SPEED之於PolyU本部嘅自主權嘅
我今年Asso Year 1咋!係都報咗DSE retake先啦!
唔係問緊你 係問咖啡sir
你yrs1 cgpa過2.5先再算
過2.5就可以入八大本部喇?
起碼都3.0先啦!
hkdi 都冇3 起屍屍點過2
對唔之
關蛇分分就係態度惡劣先過唔到紀律聆訊
明明*
屌你老母啦
明知自己唔撚得,仲要死撐
溝通下
ching是咪諗住搞百合動畫
識讀一定讀ive電腦及電子工程高級文憑
ive hd有政府資助 兩年6萬蚊
其他asso/hd自資學店 冇資助兩年要13萬

13萬係咩概念
姐係差唔多夠你完成兩年ive cee hd+完成兩年ugc大學畢業
吳同學拎綜緩資助都多過你
你同佢咁老友架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞