HKCC 2023-2024 討論區[1] 熱烈慶祝祖國成立74周年HKCC悔終身HKUSPACE更稱心

660 回覆
2 Like 4 Dislike
你唔出席啫
Pound of my PolyU
不是錢多錢少的問題,情感是無價的,這叫做emotional association
hkcc唔是polyu 是兩間學校
兩間既畢業袍都唔同樣 就知道係兩間學校黎
鐵膠二世想著喎
仲讀hkcc真係交智商稅
大學一年先$42100

唔睇唔知 hkcc兩年要16萬幾 真係痴線
https://www.hkcc-polyu.edu.hk/tc/admission/tuition-fees/index.html

ive hd兩年都係6萬
16萬夠完成ive cee hd讀埋兩年大學畢業 仲淨兩萬買iPhone
漲價了嗎?怎麼貴了那麼多?我當年大概5萬多一年,即2萬幾一個semester
收皮啦
有個唔撚洗錢讀大專㗎
每年轉一間都得
cee hd兩年先6萬 政府野認受性好
hkcc兩年16萬幾真係交智商稅
你當年讀hkcc兩年都要11/12萬 富豪

那時感覺很不錯,物有所值,現在漲價了是真的覺得性價比低了不少
我覺得比hku space好多了,hku space不知道學費比hkcc貴,設施還不如hkcc,教學水準的話就差不多
hkcc都是PhD天團,整體外表感覺就是比space好多了,可能是學校行政水平比space高,同樣的資源,hkcc使用的效率更高,也側面說明hkcc學校管理者的水平更強。
PHD天團是指HKCC畢業送PIZZA外賣的?
學費也是最貴的 人人都知道HKCC/SPACE讀完畢業搵工會乞食
所以話碩士起步,冇解喇
你打完有冇偷笑條條大路通陰間D fd
係囉 連phd天團都出埋
事實係真係有幾個phd
ive都大把phd啦基本野啦
本身教開hku同poly都去ive教cee hd
咁動畫系有冇phd
吳宗錡?
人地有錢仔嚟
咁要問吳同學先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞