HKCC 2023-2024 討論區[1] 熱烈慶祝祖國成立74周年HKCC悔終身HKUSPACE更稱心

738 回覆
2 Like 6 Dislike
GPA低過1.7要入Probation
Engine 3.0點算
GPA3.0 UST任揀架喎
呢家吳同學有冇希望
Year1 希望下個sem keep到
可以收皮我有frd 完yr 1 cgpa 3.8x 都冇poly offer
祝各位暑sem大吉
今年IVE CEE 3.0都入到POLY UGC
邊有得揀,除非junior entry
揀岩科咪有得揀
畢左業之後 仲有冇得返poly 睇牙
見到申請校友證 好似得 又好似唔得
唔得
可以睇我
你唔係起wk 咩
可以攞校友證入,不過poly ge alumni都冇得睇牙點解你覺得你會有
咁撚濕9都睇 以前洗個牙都同我分3次洗 仲洗到我好撚痛
https://t.me/polyu_hkcc_it
各位hkcc it嘅同學歡迎加入呢個tg group交流下
歡迎入谷宣傳
唔知咪問下
(小道消息,未經證實)聽聞HKCC同PolyU SPEED已經完成最後一屆收生,所有HKCC嘅HD、Asso同SPEED嘅2年制top up出年(2025年9月入學)會停止收生,改為以PolyU CPCE名義開辦4年全日制本科課程,同鯨大、樹大、恒大同聖大睇齊,並會經JUPAS招收應屆DSE考生。畢業證書會繼續由PolyU本部頒發,但畢業證書上嘅校名會由PolyU HKCC或者PolyU SPEED改為PolyU CPCE。

至於有意報讀八大本部UGC Senior Entry嘅學生,新學制下可以喺完成Year 2後,經CPCE向PolyU申請以Asso學歷提早離校。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞