2023年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
最喜愛的花
https://news.yahoo.co.jp/articles/944f9120bd9f25b94a1fbc6a68a06e90badba0a0?page=1
放送作家の鈴木おさむさん(51)が12日、自身のSNSを更新し、2024年3月31日をもって放送作家および脚本業から引退することを明かしました。

作品精選:
奪い愛、冬(2017年、テレビ朝日)[13]
脳にスマホが埋められた!(2017年、読売テレビ)
奪い愛、夏(2019年、AbemaTV)
M 愛すべき人がいて(2020年、テレビ朝日)[14]
先生を消す方程式。(2020年、テレビ朝日)
殴り愛、炎(2021年、テレビ朝日)

咁少好多樂趣

幾時到德尾
加多句,生方美久Silent嗰時講咩日文嘅美又唔care賣埠得罪外國觀眾,日本觀眾又唔見得好撐佢,而家又唔係寫到屈機嘅劇本出嚟,商業性同藝術性是但有一樣都好丫?
矛盾大對決
M定滅龜難睇啲
岸仔宣佈加入TOBE,同平野神宮寺組成Number_I
以後啲團可唔可以唔好插咁多標點符號入去團名到,打字好麻煩
唔計個_,個名都麻麻地
不過話會開youtube channel係咪會有鳩片綜藝
平手已經乞人憎,個角色又咁乞人憎
又可以睇佢哋3個派膠 呢到有冇人仲有睇改版後king puru? 想知好唔好睇
有睇
個節目都係摸索中
廉煮嘢真係無得輸好好笑
打工都ok嘅
估嘉賓職業都好睇
但一間房入面估邊件貴嘢就幾無聊
同埋啲藝人嘉賓無存在感到應該純粹撐人數

餸飯睇係ok但都係無king puru嗰種好想睇下一集嘅感覺

新團個名普通到想叫返佢哋3個人名算
懷疑新團個名中間插條底線係為咗易啲Twitter trend hashtag
算啦起碼柒味唔套勁
似問題兒童互助協會小組分享會
點讀? number underscore one?
Number I(英文字母I)
見到個名個腦只係得”No.1 1番 ただやる 一心不乱”
乜鬼名黎
dse小組討論
坐3望2
估唔到我地呢度都幾多人開呢套睇
https://www.instagram.com/reel/CyalO_WLiiK/

《祈憐之歌》10月26日上映

雖然Letterboxd評價好似麻麻
M睇哂成套
滅龜睇第一集睇到問自己究竟睇咗乜野咁都出得街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞