體操綜合討論區 (5) - 2023 世錦賽!

700 回覆
2 Like 0 Dislike
21-25號仲有泛美運動會,巴西好似出主力
我都覺得係咁
有時真係寧願佢地轉晒做AI Judge
Sabrina今次Fx EF算係難得地超常發揮,啲Straddle / Split 到位,大部份Tumbling都Stuck landing/接近Stuck,除左Full in layout少少bend knee -0.1之外,啲Form都問題不大(0.1 0.2 以內)
見佢完成後都信心滿滿覺得滿意,其他選手都Congratz佢,點知出個咁嘅E分… 佢即刻眼濕濕想喊咁
班裁判真係痴線 同之前Jessica Gadirova攞Fx 金一樣咁不知所謂
Sabrina啲artistry係扣0.5/0.6嗰啲level喎
啲dance elements/form都有啲亂嘅情況下7.766真係好合理

Jessica上年係靠artistry扣分少嚟贏
Fluidity方面佢同Jordan/Jade比又真係高下立見冇得講

2個跳舞跳得幾開心
咁講,真係好耐冇見過邊角舞蹈編得咁差嘅fx所以我都覺佢第四係正常
自古以來FIG都係睇routine可觀性值唔值得俾塊牌
大於真係揸住cop做人
眭祿2011年FX金牌就就快到手
最後都係要俾Afa
不外乎因為眭祿兩周空翻最勁都係double pike
Simone/mckayla冇咗vt金
就係唔想你坐地都贏
今次Sabrina同前面比
咪就係講唔夠藝術
細節大把位俾人扣分
原理同Mykayla 14年拎第四差唔多

至於Jade Carey個奧運FX金
就真係一場意外
chereographer 出嚟受死!
有時藝術嘅嘢
真係識條鐵
而家先睇返Iordache 東奧BB QF 受傷條片
好心痛https://youtu.be/rvxZI7n92Mc?si=GCY5mX0aDY4Pxpb4
咁嚴重
wtf
冇奧運了
英國頭痕
好似musty咁快極都一年
主將落馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞