體操綜合討論區 (5) - 2023 世錦賽!

699 回覆
2 Like 0 Dislike
話說點解Nina 無入到
唉好鍾意佢,Iordache 同Ponor
羅隊水準究竟幾時先可以返返嚟
有傷
Nina ig 9月中話做手術
而家應該仲係休養期
其實2013打後,Rom嘅女子體操隊真係後繼無人,斷層嚴重。記得連續幾屆嘅Euro同Worlds,四項比賽都係Larisa擔大旗。而且成隊係2015年Worlds flop到不能再flop,四十幾年黎第一次Team qualify 唔到入奧運。
之後Rom Gymnastic Committee就請返Ponor出山,希望靠奧運前嘅Test event,可以 Qualify Team Final。而嗰次Test event,Rom都失敗左,全部項目都強差人意 (Ponor都係十幾年體操生涯入面,第一次國際比賽Fall。佢以往咁多年無論Vault Beam Fx都無試過跌低)
結果最後只可以揀一個人去奧運,而個Comittee就揀左Ponor over Larisa

Davtyan大叔
佢差啲撞頭,好彩冇事
每次講起Larisa都總係好dump心。
明明咁有天份又咁努力,本應係注定好似Comaneci咁嘅明星,名留青史。
點知佢Senior時期,一係不停受傷,一係比Biles比下去。本來2017年Worlds Biles奧運後休賽,個個都睇好佢會係嗰屆AA Gold,Podium training嗰陣斷左阿基里德
然後做左N次手術+ 訓練,諗住東京奧運可以一雪前恥,結果又係預賽受傷要退出
個天真係玩佢咁。俾咁好嘅天資佢,但次次都係臨門一腳踢佢落黎。
pauline姐 今次冇雞執
唔識欣賞德國呢種衫
連續兩個衰switch ring
2017 Worlds個主辦方真係超唔專業,嗰屆BB真係睇到反眼
唉,明明東京奧運,Biles都「壓力太大退賽」,Larisa都係捉唔到呢個機會
如果唔係,真係未必輪到Suni Lee攞金…
打分咁慢
Biles 坐低等
Leotard好睇好多。
Biles
狀態大勇
cls
琴后都靚
14.7!! 差少少

金銀牌已定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞