體操綜合討論區 (5) - 2023 世錦賽!

700 回覆
2 Like 0 Dislike

第23塊世錦賽金牌
sabrina 好sad
幾個國家加埋都唔夠佢一個贏咁多
唔係vt跳biles 2應該就第24
不過比到pressure Biles都好勁架啦
其實biles好撚癲

停左咁耐呢個年紀出番黎

都橫掃咁滯
叫果啲呢幾年日練夜練果啲人情何以堪
大輝呢套完美
大輝
同埋最癲係…呢套動作都遠遠未係佢Full difficulties.
佢Opening pass 應該可以Upgrade返做Triple double (或者Double Double Layout),Third pass 可以係Full in Layout (不過佢似乎咁多年都好堅持套動作一定要有佢自己嘅Biles。但近幾年都係出界多),Double Wolf Turn > Triple Wolf Turn。
其實佢應該去同班男人比賽
而家呢套算係佢最穩陣嘅一套
除咗biles
所以見佢今次啲分其實唔係贏好多

拉唔開個分無乜本錢失手

跳馬失一失手就無左個金

俾Rebecca執左

Rebecca都長期追住佢尾

不過佢今次出番黎都係試水

如果佢keep住練番上去下年奧運又玩晒

又完一屆
下屆2025單項仲未知邊度搞,fig改到得番每個國家派3個人(男子都係)邊有人想申辦呀
Sabrina E score 7.766?! 全場最低分?CLS
如果淨係計啲動作Technical 野,就算好挑剔咁扣晒啲Flexed feet 都無可能係咁低。
班裁判痴線到扣盡晒啲Artistry deduction分??
哇現場睇 好正
真係唔係講笑 佢贏到唔少男人體操選手
FX Triple Double, VT Yurchenko double pike 都唔係個個做到
應該真係關國籍事
羅馬尼亞唔係高貴國籍
轉做AB分之後開始搞唔掂
16年入唔到奧運之後直頭88

係咪因為前面日本有團體資格
Yulo碌到入奧運
fx前三都已經拎到名額
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞