《SAW X 》恐懼鬥室第十部系列電影 香港今日正式上映!

425 回覆
21 Like 6 Dislike
最尾黑警出番黎 爽哂
結尾hoffman出番黎已高潮啦
都估到John果幾個打比警察既電話係搵佢
完果陣仲覺得有d失望見唔到佢
點知片尾真係出番黎 幫john捉一開波個力架 好呃唔呃 呃John 好爽
睇完, 可以之艽太多集數, 時間太耐又多時間線.....有好多印象已經變得模糊
想問返幾個低能問題:
1) 個amanda 係由邊集出現, 係咪其中一個玩game人仕
2) 個女醫生其實最後係咪可以唔洗死, 因為殺埋佢條仔
3) 我記得gordan醫生係第一集之後出返黎加入主角行列, 咁個女醫生如果又係成功過關, 唔知又會唔會加入
屌你重睇成個系列啦
大佬呀, 成個系列十年前有多....唔記得都唔俾
除咗一 其他都係垃圾
其實我都唔係好記得套野講到邊
但都答到第一個問題

amanda係第一集俾高ling捉黎玩game,最經典個爆頭裝置
之後冇死做埋門徒
1) 第一集出現
2)女醫生去到控制室果度已經唔係要佢生 話機會曾經比左係佢唔珍惜,佢冇過到關
Amanda 第2集比人丟咗入去針筒堆搵鎖匙
其實都算還原咗原著
第2集既Amanda 係短頭髮第10集又係短頭髮
因為大把人更加討厭 女醫生就係例子
你覺得條仔唔攞槍都可以抽身咩
Amanda隻game最易
擺明放水
睇左1-4集, 直接睇10
D人有冇關係?
今集唔算好血腥 除左抽骨髓同開腦
劇情上就無乜扭橋 都估到女醫生想反殺係局中局
整體都睇得入戲,復仇晒
學上面講,太多集已經睇到有d混亂 記憶模糊
係得1-3 集記得
攞槍=引佢救女醫生再中控制室陷阱
唔攞槍=落去同女醫生玩血刑遊戲 由佢親手殺女醫生 所以佢先話唔洗用槍都可以報仇
睇完,好好睇,收貨啦
我睇果陣都有呢個諗法
仲有一樣野, 當女醫生同條仔以為自己已經掌握大局, 仲有支槍係手
其實為安全起見, 主角有冇諗過佢地會先殺佢同AMANDA, 之後先再去拎錢同走人
呢個世界邊有咁多放虎歸山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞