《SAW X 》恐懼鬥室第十部系列電影 香港今日正式上映!

425 回覆
21 Like 6 Dislike
贏左唔一定收編
要睇jigsaw覺得佢有冇利用價值
有一集講啲生還者圍爐分享 都好多茄哩啡生還者
今集有無哥頓醫生?
最後仲要插支野入去吸
成個系列最敗筆應該係搵左呢個演員飾演高登醫生
拍完第一集先話唔想影響佢個女唔再拍
搞到之後啲劇情都因為佢而變動晒 (我估)
就算佢之後出返黎果集都只係臨尾出黎簡單KO hoffman 0 trap 0血腥成份
細個睇第一集嗰陣以為Gordon係Shawshank Redemption個男主角
唔夠血腥
原來係咁
記得頭幾集個陣網上一路有人估佢會做左徒弟之類
但集集都見唔到佢,到佢真係出黎個集其實套戲已經"過左氣"

不過講真我只鐘意頭兩集,尤其係第一集,個 plot twist 真係一世都記得
反而第 3 集開始純賣血腥同做埋個故仔咁 ... 一路拖住
今集夠膽死又講返 jigsaw 死前 ...
今集既時間定位係仲早過第一集

Amanda仲好嫩,佢越後越變態
講返死前都好過第9集呀
痴線第9集勁難睇 班nigga
模仿jigsaw果條友最尾唔知jm9
diu我都覺得係 可能想突出女醫生好叻說服人
今集回勇
結局易估但好睇
最鐘意係今集多生還者,唔似前幾集未玩都知邊個會死一啲都唔肉緊
陰陽路頭幾集都 OK
唔會早過喎
Jisaw個朵響左。女醫生都知。
但上面有巴打話個肥黑鬼係第一集中間條屍
今集最大敗北係搵返Amanda, 個演員老到仆街,但係timeline係好早,好心佢一係特技化個後生妝,一係講其他人好過啦
覺得已經化得好盡力了
係wor認錯
有番John本人好似好睇啲
好似係寫自傳話自己係生還者,出書發大財嗰集
行路怪怪,個樣好似打過針咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞