《SAW X 》恐懼鬥室第十部系列電影 香港今日正式上映!

425 回覆
21 Like 6 Dislike
印象中有一集係講有其他人去扮JISAW去玩殺人遊戲
淨係咁已經大把集數可以拍落去, 再唔係講JISAW未死之前有日俾阿怡, 東記, 林作果班撚樣水咗去買JPEX搞到冇晒錢....JISAW捉晒佢地去玩game囉
佢地要拍
隨時都可以攝個位入去
幾集都係咁, 以為個殺人遊戲係同時進行, 點知去到現場先知原來係好耐之前ge錄影
技窮,太早搞死關鍵人物
外傳 前傳 係咁出
續集都係拎個ip出黎呃尻人

遲吓,相信會拍佢個年輕版
提材無晒

用年輕版,又可以換晒啲演員
唔洗再比舊有嘅綁死
咁即係原本被鎖住嘅人都可以大力出奇跡?
Jigsaw年輕嗰陣未做Jigsaw喎
除非魔改佢人生講到由細到大都有呢鋪興趣
第9集果個冒牌jigsaw好無魅力
個終極trap又垃圾
班力架又煩
其實可以拍後生版
今次第10集,見佢原來係公園咁就畫左個夾頭捕獸器出黎
後生版可以講下佢點對設計殺人機器有熱誠
今集最後女醫生毒氣個度太hea一啲都感覺唔到有幾緊湊
唔劇透咁講
jigsaw變jigsaw就係因為老年好多慘事發生係身上
其中一樣就係末期cancer
然後頻死邊緣大徹大悟
所以先搞咁多嘢
所以好難講到後生版
今集片尾片段個警探Hoffman咪就係一開始扮jigsaw殺人
然後被Jigsaw收編
基本上Saw由第4-7集都係睇Hoffman點暴走
無追開個系列係咪都ok (淨係睇咗一兩集)
夠做
係片尾片段會劇透咗你第4集
留意到john同amanda係響扣嘅活動位置度㩒條筍出嚟的
唔知條筍可以㩒出嚟嘅話 大力都未必有用
Hoffman真係好撚癲
今集有d悶 好似以前拍嘅高汁好多
恐懼鬥室係咪可以無限拍落去
成套戲啲鋪排好好(雖然啲劇情冇新意)
有藉唔同嘢填補遊戲與遊戲之間啲空隙 冇冷場

佢哋兩司徒講經嗰陣有時好好笑
佢jigsaw有講個宗旨
類似話佢哋放棄咗好多次救贖
但都仲有個機會就係玩遊戲

同埋佢咁有原則應該過咗就真係冇事
我以為嗰套當外傳spin off
點知新嗰套直接當第十集間接承認咗Spiral
但上面位巴打無追開,建議淨係睇1-3同X就算
今集唔錯
可以,jigsaw有接班人
支持,將保險狗嗰集變做jpex騙子
有冇人都覺得海報封面果個吸眼珠遊戲自己可以輕鬆過到
我成日都拗手指 90度無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞