諗返起早3-4年有人撩我買虛擬世界地皮,我問佢買黎有咩用同sim city 有咩分別

116 回覆
233 Like 1 Dislike
你講買虛擬地皮?
UO真係走得太前 太自由
燒山之前成日 sell 香港已死 自己就 Cap 香港人水, 同人講投票好危險, 又唔講幫襯個唔敢返黎香港既人買野危唔危險, 會唔會被國安拉
sell先醒
買先on9
當時有 d 撚屌撐到痕一痕
雞棚實有人賺錢, 個賺錢 mode 咪係更多水魚蝕錢, 根本無經濟增長
藍店無正苦打壓一撚樣執晒, 柒過黃店仲好意思講 sell 理念
虛擬世界點解要用真錢買?最多用虛擬幣買
呢啲大明星都有吹捧
點會scam

笑到仆街
當年UO 我中一仔已經賣地Scam 鬼佬
上年公司俾錢同事上一個NFT堂
有兩條老千教,話係行業資深人士
上嗰幾堂,都唔知學咗啲乜嘢嘢
講吓啲術語佢哋就自己好high咁
咩whale 嗰啲,好那中二病
又請埋啲嘉賓黎做講座
講吓佢哋嘅Crypto成功小故事
又有一堂入咗去元宇宙睇地皮
問佢有乜撚嘢用,佢淨係喺度講買咗好值錢
好稀有,啲咩大品牌都喺度做宣傳
你可以買咗一達地方,掛自己啲NFT做展覽
講講下自己都覺得好那尷尬咁
我覺得成個課堂真係好似IT狗咁
啲扮high tech IT狗就係鍾意做呢啲咁嘅presentation

我直頭係上堂都覺得嘥時間
好彩唔使自己俾錢
雖然公司有錢姐,但都俾啲老千仔賺咗
好唔抵
我諗佢兩個老千今次都賴唔少
其實bitcoin唔服
係個平台伏啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞