諗返起早3-4年有人撩我買虛擬世界地皮,我問佢買黎有咩用同sim city 有咩分別

116 回覆
233 Like 1 Dislike
吹棒之後呢
講到尾唔係個nft既價值

只係幫手賣廣告條友既價值

咁jpex搵木村拓哉做廣告係咪即係有價值左
又係d大耳窿p2p
最搞笑地產商都癲埋一份
玩AOC無張地皮俾你起野,完局可以再重新黎過
魔獸世界 霜之哀傷 破萬一把
元宇宙炒概念呃水
不過太虛,已經冇人玩
你朋友應該仲係覺得你on9
佢先係最醒
認真
做撚到刀劍神域呢種元宇宙先有用

其實可以當而家嘅元宇宙=刀劍神域嗰種lv嘅前身
係睇之後科技會點發展落去
neopets
果時玩UO, EQ班人而家分分鐘係做賣果個
最近回左坑
元宇宙好似冇晒聲氣
嗰時同班friend笑鳩虛擬地皮都係用UO做例子
人地廿幾年前已經玩緊
你早期做到Pioneer入到市短炒係正
但千祈唔好信呢啲垃圾
同埋有啲利潤就好即刻走
Jpex苦主:張智霖做得代言點會係假
咁你咪wfh
你入元宇宙做乜鳩

普通wfh: 起身>開excel
元宇宙wfh: 起身>開元宇宙>開excel

完美演繹咩叫畫蛇添足
WFH普遍關元宇宙office咩事
啲傻鳩真係忽上腦忽到連自己都呃埋
咁大棧燈咁浪費? 要買對家啦
好簡單問下佢哋咩係blockchain 都up 到一舊舊啦早幾年d candidate個個話好鐘意fintech 覺得blockchain 改變世界叫佢講兩句都左腳戟右腳咁
元宇宙個概念應該係比較近似Second Life多過The Sims

班友想水人俾錢丟一大堆名詞,on9先會信

而家元宇宙真係跑出嘅係係Roblox,賣點係玩家可以係製作者,任何人都可以響入面整自己嘅遊戲,所有玩家一隻character可以穿越所有遊戲,似電影Ready Player One咁

要講商業用途的話,其實咪類似植入式廣告咁囉,不過你諗下,俾錢響Minecraft入面整自己公司嘅遊戲做宣傳個idea係幾好嘅,但d公司整隻咩遊戲,做唔做到娛樂同宣傳兩者兼備?吸引唔到玩家過嚟玩嘅話等同丟錢落海,而真正明白遊戲嘅公司,同真正明白遊戲化嘅遊戲設計師好少。搞唔起,d人就會以為個概念出問題,熱潮過咗就吹捧下一樣嘢啦
巨商幣
魔力幣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞