期權赢錢既你地入黎

156 回覆
4 Like 76 Dislike
你個例子
sp 250 賺期權金
sc 250 即係以250價錢放比lc 條友
但市場價300你賺少50但賺期權金
firstrade 零成本
基本上唔貪心
玩covered call protective put 一年回報十幾廿%係唔難
sell side 有cover 最多係高位接貨/低價派貨
但起碼賺期權金
比一般人正接炒股蝕少啲賺多啲
巴打識玩
同你一樣
x2,單做883唔貪心,每次10張一個月平均袋3k
相同接貨位做covered call,反彈少少就算少期權金都要做, 好過白等
會唔會玩業績option? 今晚cost 業績,玩唔玩?
買遠d,搏爆邊
港股定美股期權?
期權同渦輪咁似,而渦輪可以當股票咁買淋巴,仲簡單,咁點解唔買輪就算數呢?
其實有閒錢細細地買call put option 預一千幾百輸曬好過
但搏中方向就幾倍收益
利申:間唔中睇岩就long call/ put 刀仔鋸大樹
今晚cost點睇?
可以short張遠期call 低啲position 去cover
渦輪係輪商開價,個spread 勁闊成交又低
其實佢地都係用相同option leverage 食你差價
咁點解唔直接玩期權
睇你想點玩
我玩期權係期望回報
如果你係短炒既呢個方法唔啱你
option 都有分day trade 定swing trade
swing 我見好多都個一條1000%去冚之前輸果d
daytrade 長贏既身邊就暫時見得幾個
有人長贏已經可以做李嘉誠
Short Iron Condon capture IV
??????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞