期權赢錢既你地入黎

156 回覆
4 Like 76 Dislike
正股我試過allin tsla
期權唔敢
睇好的話,有心接貨, short put ok, 最多wheel 到升返上黎
Long 係以小本買股價爆發,對家Short 呢刻就輸得金, 雖然勝率高, 但輸一次就係槓桿式咁輸。 所以買啱行使價和到期日好重要。 除非有心接貨或沽貨, 否則short side 勝率高,風險大
no la
唔好教錯人
SP 係 sip pussy
SC 得 suck cock
求教如何錯方向都贏
買兩邊要波幅夠大先可以
低買高賣從來都係要點
spy好炒 唔好貪心 賺十格走人
新手一問,如果我有張long call/put 到期日輸曬有突,咁我正係輸買期權既錢定係要賠埋突個d?
期權好難做止蝕, 要流通量好似Tesla 咁就好d, 但期權唔似正股, 隔日可以幾百%波動, 止蝕位好難set 。所以long 預total loss, short 預接貨和沽貨就算。
你要好清晰思路先好買

好似琴日我買zero day 220張 36蚊put tqqq
我明知佢一定會跌 衰貪心想跌多啲
點知3點幾上彈 賺10萬變蝕2萬 跟手放左

點知一起身 dklm
37蚊先岩
咁你心態已經錯。

你唔係追求time the market 的話,
根本唔應該炒炒賣賣

方向開錯就要搵原因。
原因係自己睇錯市就要斬立決,時間就係金錢。

輸左唔搵原因、又唔斬係到坐,
姐係純粹想搏大霧,根本唔會學到野。
220張期權
愈近既 愈係靠運 同賭錢無分別
一直都想做short put玩返spx
但見一張接貨都幾十萬
有冇得玩細d
幾十萬
嘩 diub
如果戶口唔夠錢
會唔會交易成功
我頭一次係買錯方向
負look咁嬴
樓主, 就咁睇你可能連Short call/put會有咩後果都唔知, 建議你暫時玩下正股先
USD4xx x 100 x 7.85
而家atm三十幾萬港幣/張
最壞嗰時spy
ib都係50%孖展
你咁樣樂觀啲睇
廿萬hkd唔洗就夠一張
睇下option jack啲文章
未必會令到你贏到錢
但應該至少可以增加你嘅生存率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞