期權赢錢既你地入黎

156 回覆
4 Like 76 Dislike
所以唔好貪 有賺就走 亦唔好因我早走左而覺得唔抵
密密食好過啦
散户真係唔好玩option,係賭
分注入,分注出
zero day..怕 最後一個鐘,怕自動平倉

心態唔夠大膽又要玩,所以豬錢
option 賭無問題
但輸身家唔好喊
同埋只可以賭大上大落時間,一係買長時間既option
做 put bull spread, 若果驚會食貨比 margin 利息, 就做 call bull spread

大部份人唔留意, call bull spread 係贏緊錢先至會有 early exercise 風險, 而發生嗰陣, 你一 exercise 自己張 long call, 你就係提早嬴盡 profit

而put bull spread 就係輸緊錢先至會有 early exercise 風險, 發生食貨嘅時候變得麻煩
巴打, 你玩得咁大, 只有連輸2,3鋪你就會爆煲
強烈建議你去睇下 Kelly criterion, 計下自己嘅最大投注額
樓主唔熟就咪掂啦
港股就話一手貴,本細先要用期權
美股有得一股股炒,你玩黎做咩
一張期權成100股,你新手都敢買幾張

同埋期權有分長線短線,你咩都唔識玩末日期=自殺
玩一個月以上既long call/ put啦
我知我賭仔 所以
我放埋arm就唔玩 睇識書同 .youtube識計先
你睇 youtube 學野嗰陣要小心, 入面好多資料都係假嘅, 尤其係教你賺錢嘅 strategy。 你要記住 option 係賭嘅一種, 若果我有長線嬴錢嘅方法, 我唔會周街教人, 因為等於無條件同外人分薄自己嘅利益
好恐怖
以我個膽量中左六合彩都唔會玩
有無邊個好介紹。停手一個月一定會今晚之後
但你之前教我我愛你啊瘋鳥
點解你可以咁叻既
我幾時先有你十分1
瘋鳥 我今晚張期權 明明去到價位 sqqq 20.5
係0.75個時set0.74 0.73完全走唔到
我明明入得3張
佢個apps下面可賣空4
你有無tg?介唔介意tg問你
解決左
只有正股先可以長線贏
唔好教佢反手輸兩份啦😂
買long 就冇長勝將軍
但係唔會一鋪身家清袋
贏一鋪好彩就翻幾倍
我見你話解決左, 重要唔要我tg ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞