定期存款邊間好? (32)

969 回覆
12 Like 2 Dislike
不嬲唔理你邊日完馬拉松佢都係月尾派息嫁
上個星期都係5.6。。。咁真係賣埋條底褲都要儲夠100K

我要入返上網睇先
舊資金要10萬先有4.6
其實想問,點可以做唔夠一個月既定期?
當今日做都要下11月3號到期
大富翁只去到10月30日,...?
DBS e$aver

恒生呢個利息吸唔吸引,定打電話問客戶經理會仲高d?
你有RM 咪問下咩rate 囉 又唔洗比錢問既
諗緊大富翁好定馬拉松好
大富翁高少少,不過馬拉松好似flexible啲

btw 大富翁最後一日登記日係10月30日星期一,不過係咪要10月28日星期六入錢先計落合資格新資金 (上一個銀行營業日)

任何特定日子的合資格新資金是指上一個銀行營業日(「參考日」)之存款結餘總額減去參考日的上月最後一個銀行營業日之存款結餘總額的淨增長。於銀行營業日星期一至五晚上 10 時或星期六晚上 6 時後存入的資金,將被視為下一個銀行營業日的存款結餘總額淨增長。
想問下宜家做3個月定期
係咪食唔到年結個靚息率
你有無其他資金可以食到年尾息率? 定係呢筆係你唯一資金?
其實港元定期最好都係4.8%.....同𦉫家高活 其實差唔遠。。
原來新資金先再高0.05
咁東亞對新資金爽手好多
citi 1mo 4.7

粗粗地做住先
好似夾過做馬拉松
呢個RATE真係唔怕做耐D
限量版渣打迪士尼魔雪奇緣毛氈
開立「高息馬拉松活期存款」戶口並於該戶口維持以下指定存款結餘至2024年1月31日。

出糧戶口客戶*
HK$200,000 / US$26,000或以上
其他客戶
HK$500,000 / US$65,000或以上

*指於優惠期內及派送禮品時,使用本行自動轉賬出糧服務或發自其他非本行的本地銀行之常行指示存入出糧款項至出糧戶口之客戶。

做渣打馬拉松送條毛氈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞