「OPCG」One piece card game 海賊王卡牌遊戲(1)討論區

280 回覆
7 Like 2 Dislike
散包唔齊24包通常比人起左貨先
用路飛定凱多
練咗半日
路飛而家win rate 大約80%, 但係凱多得20%

其實玩熟咗好好多
凱多係比較難少少 佢牌組系統上屬於高風險高回報
多啲善用queen 呢隻blocker抽濾
然後 9蚊速攻凱多可以炸穿blocker路飛同收頭
leader大技返咚之前可以盡量用晒啲咚先
仲有家姐$3拉$4 6000細佬鋪場都幾賺
無理解錯凱多leader 技係7don 換1生命
唔計都好唔抵
係,拉到就有好大優勢
佢戰略價值係直接墳一血無得上手無得trigger
都有佢嘅用處
但當然路飛免費叉一咚可以每turn用都正,簡單直接回收資源

凱多其實人地得一血果陣比你直接燒左
佢變左無block就死硬
個心理壓力會去左對面
係又一城買原盒,不過都知艾斯難中
d漫畫卡又真係幾靚既 難怪炒到幾千蚊一張

不過本身5-6箱先得一張 都幾撚癲
幾箱先一張
睇運 有人一箱一張 有人10箱都冇,op05漫畫路飛個配率仲癲
新手想玩點樣入手好?
去直接買starter 玩,
定係直接去卡鋪砌deck 玩?
如果直接砌,砌邊副會相對易上手啲?
唔該
暫時睇06 leader最簡單暴力係黃綠大和

推薦砌呢副先啲卡都唔貴

其他leader操作都少少複雜

5.5環境就紫路飛同uta算係比較高強度又唔算太難嘅deck

想學玩法可以down官方app

想入坑可以直接fb收deck/
買基deck加散料自己砌(建議長玩買多d 料方便轉deck)
唔該哂巴打既分析
老老實實, 大和真係好J only, 打落輸幽靈妹同雷玖太撚多
https://t.me/+Qur7rrJqU6EyNjc1
主要識下人打 多新手
諗好左想玩邊個leader同咩色, 之後上youtube打返個leader名, 再抄deck同抄人地既打法(例如咩時候拍咩怪上場), SR以下既卡建議唔好撚煩直接FB收同色細full算, 之後SR既話慢慢收, 有D SR都幾貴下, 上FB格下價, 睇多D人地D post就會知大約幾錢左右, 最好就參考遊遊亭取引價5算咁收就最正路, 例如遊亭取引價係1000YEN一張, 就乘返0.05, 即係張卡50蚊左右, 正路都會有師兄放俾你, 又唔怕俾人呃, 又唔怕俾人屌你大哎
bandai既卡game你笑下好
太勁通常完左大賽/ 出新set影響佢賣卡先會ban
仲要ban到玩唔到果種
活在當下早買早享受
各位有無開發到新leader組法?
暫時除左uta其他都發揮得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞