「OPCG」One piece card game 海賊王卡牌遊戲(1)討論區

280 回覆
7 Like 2 Dislike
好似無人開過post
有無人玩緊?
先唔講OP呢個IP
佢玩法都算係近兩年數一數二正
戰鬥好緊張刺激
未到最後都唔知邊個贏
想玩但冇朋友
有冇得online 玩
有官方app但係只for比你感受入門同熟基本rules

https://drive.google.com/drive/u/0/mobile/folders/1Jo6PYekFJux3-hG1drOyV-q-Hu5i7swz?usp=share_link
opsim就係玩家自家整嘅
可以上面online試deck
不過卡唔齊

歡迎入坑睇下鐘意玩咩deck可以搵啲link比你睇
想入坑 最近發現OP05卡好靚忍唔住爆咗兩盒
係咪去又一城pop up store?
出面收散盒要小心係sec頹盒
最近先入坑 本身想玩白鬍子
但好似話ban咗張場地卡
之後見紫路飛好似好勁心大心細
白鯨號沉左船了

依家meta都係紫路飛係真

隊長效果太勁前期快人一步鋪大怪壓爆對面
之後中期就慢慢滾到雪球後期再用速攻凱多襟屌

其次黃色雷神都好勁下,不死小強鎖
靠住根性不停磨到對手無資源就到你反打

然後應該就到藍黑赤犬呢啲控場deck主流
但好食牌運..人地拍咩都可以直接解

但如果你想用白胡呢類鐘意快攻黎講,
應該紫路飛>紅綠羅=革命軍betty>紅卓洛
有玩,推post,之前個post無人傾
用緊紫路飛。
都係岩岩入坑 頭幾盒中咗紫路飛同赤犬
依家見個個都玩艾尼路
雷神副deck 貴
路飛便啲
無得online玩仲點搵到人玩
入fb group 好多人會約出黎打
有冇group 介紹
路飛買兩盒st05紫凱多, 兩盒st10三船長就差唔多齊deck想再慳啲唔買三船長靜係收入面$4羅blocker 同$7基德就搞掂
無留意到之前有開po好game要支持..望就望bandai唔好自爆就長出長有ua皮已收
廢事宣傳人地group比較大嘅應該係852
隻卡驚日本都幾紅
呢兩日係大阪完全見唔到op05有原盒賣
Btw 從來未玩過tcg
香港啲卡舖對新手去玩其實友唔友善
無錯
不過睇人分析$7基德有啲難用
新手想入坑
可能落2都夠?
因為仲會落d $7白板
可以youtube睇下片
因為紫路正常咚數1479,基德-1就要食多血加咚先岀到最速凱多,係咪?
Op-05是咪都仲缺貨?
仲係賣緊4xx?
係呀暫時未見到平過400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞