三和大神「掛逼盒飯」6元一份,深圳底層窮人真實生活狀態

492 回覆
432 Like 18 Dislike
睇都唔睇佢啦 身光頸靚 完全冇表現出對生活人生果種無力感
咁佢真係唔算最慘嗰批

但我覺得佢成日影鳩啲人瞓街同埋成日食啲閪飯好正
呢個位係咪產5毛嘅地方
點解聚晒係深圳,係因為深圳仲有細廠同地盤,所以多散工,大廠長工多,困係宿舍唔會出嚟

e家大陸樓市死左,地盤工會越黎越少,e堆人真係唔知可以點算
都幾肯定係廚餘執出黎
第一個就係覆我
係,睇呢條友啲片,佢就影好多,啲工廠開始執,20蚊一個鐘洗碗工幾分鐘就畀人搶咗,睇佢個channel 睇到好多深圳嘅真實情況
睇佢返d part time勁有趣

一時去講座到扮聽講座, 一係就上人地公司扮上班
成本低到你唔信咋 對佢地黎講 就算賺0.5 都係賺
係,扮工都係工嚟笑死好似15蚊一粒鐘

佢之前講過有個散工係去奶茶鋪拍排隊唔記得幾錢一個鐘要做兩粒鐘,再加一杯奶茶
笑咗,我開個POST幫佢多咗三百個訂閱

如果可以的話希望您也可以開一個連登帳號
並非出於甚麼譏笑,只是想你有時也可以來聊聊天
我們只是單純對這種生活感到好奇
香港是一個幸福的地方,許多人一出生或許不知道甚麼是貧窮的生活
所以有時都會長滿了棱角,說話有些帶刺
希望您不要介意

紅姐的話大家都好有興趣
都仲好過香港4粒燒賣9條街
屌d sub 上得好快
咪玩啦!佢點申請到
點樣翻牆放片上youtube
佢識睇廣東話唔撚洗翻譯
佢開個

老鐵們好 我是三和大神 你問我答 嘅post
嘅話

一係兩下就無mood 棄post
呢個係比較好嘅結局

再唔係就第二日比人叫去喝茶
佢睇得好辛苦
之前睇個channel做一日深圳民工做建築散工,一日百零人仔人工,計埋食飯搭車租房等等好似要倒蝕
忍唔住sub 左
強國果種大商場
食飯係已經香港價

佢地同香港唔一樣既係
底果浸可以用極低成本去"生存"
就算唔買6蚊, 8蚊飯盒, 沙縣小城, 農家菜呢類 都係十蚊多少少一個菜

上左電視喇你
嗰條友租賓館住點同,買嘢飲又買得多

呢個小馬租啲房一個月先800蚊,嗰條友一晚賓館就110
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞