三和大神「掛逼盒飯」6元一份,深圳底層窮人真實生活狀態

493 回覆
432 Like 18 Dislike
又話深圳上海生活成本貴 屌你五蚊十蚊就管飽
環境幾好
喺香港改個靚D既名
Lunch排撚晒隊啦
小代 日日睇
宜家十萬訂 勁到

不過我無訂
屌睇到眼濕濕
好片
日本啃老族咪仲垃圾過大神
中國仲好過菲律賓好多
菲律賓直頭有人賣廚餘炸雞,好恐怖
啱啱又推送多條片俾我:
https://www.youtube.com/watch?v=Xr3M3VLlU6M
今次賣書
攞埋youtube獎牌啦
就咁望落日本三和都唔係好三和
https://www.youtube.com/watch?v=gXlbRa1rM2g
三和唔係俾人清左場之後再疫情收哂皮咩
呢排又出返黎?
「三和」只係個能指
一定係,大陸有班人轉做呢啲生意,專門執啲人哋唔要嘅嘢拎去勁撚平賣畀人,佢哋會同啲垃圾婆傾掂同佢哋收,自己執到嘅就自己去執

餐廳,酒店食剩嘅飯餸,拜山,路祭嘅祭品,都係啲飯盒嘅源頭

今天我返大陸拜山就係見到有啲阿姐,一袋袋祭品執走,佢哋唔係清垃圾,佢哋係專拎啲個樣完全嘅生果,留低嘅燒肉,花,其他嘢佢哋唔會執
明明係環保先鋒

窮嘅地方就係咁 不論過去現在
飢餓同貧窮面前好多事都不值一提
自殺算啦。。
完全唔知生存為咩
科技與狠活
大部份香港冇明文禁的
6. 香港如何規管調味劑的使用?

目前,香港並無特定法例規管調味劑的使用。《公眾衞生及市政條例》( 第132 章) 載有關於香港的食物法例,其條文涵蓋對食物購買人的一般保障、與出售不宜食用的食物和攙雜食物有關的罪行、食物的成分組合及標籤、食物衞生,以及檢取和銷毀不宜食用的食物。

唔知有冇理解錯
睇返你篇野下面都係話
本署在考慮是否准許某類調味劑添加於食物內時,會參考聯合國糧食及農業組織/世界衞生組織食物添加劑聯合專家委員會等國際食物安全機構所進行的安全評估的結果。

應該真係無明文禁邊D調味劑 不過至少同一個page有講
根據《公眾衞生及市政條例》(第132章)第54條的規定,凡出售不宜供人食用的食物,即屬違法。

暫時應該仲安全掛 好彩我少出街食
中國人唔係人?

人哋生活環境差但仍然想生存
富裕貧窮都有佢嘅存在意義
你喺佢身上搵唔到 唔代表佢就需要死
學名: 火車便當
正路係做 陳勝, 吳廣, 李自成
最重要係佢地無得選擇

你估佢地唔想有份 人工又高, 又穩定既工作咩
問題係佢地搵唔到
你又知中國其他地方無??

呢班三和大神 住係深圳, 而深圳已經是中國最發達既城市

其他更落後既外省城市, 一樣有類似 三和咁既 無業遊民
佢地食既野可能仲衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞