未見過加卡入apple pay有匯豐咁複雜

252 回覆
691 Like 38 Dislike
滙豐咁大間銀得都可以戇鳩鳩咁
成team 人做個改動 無人知用apple watch 會有問題
去咗
佢要我入密碼
我入佢封信俾個密碼又唔得
入apps個陣set個密碼又唔得
飲緊水睇
睇到噴水
身同感受
匯豐真係零舍麻煩
set個密碼set極都話錯
最後搞到我要落分行排隊搞
不過之後用落都ok既
起碼卡數同回贈入得快
屌佢老母,之前我又係想加hsbc張卡落apple pay,佢叫我打熱線都算,打通熱線後個CS竟然叫我落分行搞,屌真係on撚鳩
你本身有滙豐etc都得,唔係一定要用信用卡
一開始係無 好撚on9的 對上兩個月申請

我問hsbc 做d fd 個個都有 然後我cap圖俾佢哋睇佢哋先信我
匯豐啲分行職員真係得啖笑 有次要落分行開返張提款咭 搞呢樣搞個樣話會寄翻俾我 結果到咗兩年我都仲未收到 我都費事再搞咁多嘢 唔寄俾我我咪唔用你匯豐囉 做嘢那西到死
就係無
用得Apple pay就係想方便,但屌佢老母hsbc就整埋啲濕鳩野令用家唔方便
依家俾人盜卡多 金管局先吹雞搞咁麻煩
間間銀行都要守規矩
應該係滙豐問題,佢連個銀行app都只可以裝一個電

話,我有2部電話要入咭又要去移除另一個電話先加

到卡,真係on9到冇人有
仲有樣on9嘢
張卡唔會寄俾我
而係寄封信叫我落分行拎
Btw 有冇人知MacBook點加HSBC 卡入Apple pay?
MacBook又唔似iPhone 有得用app加卡
今年先係咁,金管局要求
試過要用另一個電話del咗本身電話個張卡但入唔到
然後諗住就咁算唔入 點知連開頭個電話都入唔返

打去問佢話我用咗超過9個裝置入卡 我心諗邊有咁多
跟住佢話包括Iherb expedia 依啲畀一次錢計一個裝置 要手動移除 一係佢幫我移除

聽完之後我都唔知畀咩反應 咁撚弱智
條例生效後第一批新IP大量換機
相信做死銀行之後可能會諗辦法改善下
每張卡每間銀行都要重新加卡遲早玩死自己
好多銀行都一樣煩
冇app就唔會有制
如果另一電話係直接燒機開唔番
係咪煩好多
唔會架,咁安全一定係法規要求

太多盜用

為咗login方便要咁做,唔係就次次two factor authentication 又face id 又入密碼又sms
可以係網上理財移除
啱啱喺app度入咗張卡落去wallet 直接用就可以? 佢冇話要打電話上去Hotline嗰度
係呢排先有? 我好耐之前加係完全冇呢啲步驟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞