FY23 Big4 人工交流區

901 回覆
10 Like 27 Dislike
真野唔好拎出嚟講,會引負評
KY?
big4憑咩同銀行比bonuscommercial都屌打家下嘅big4
你睇埋其他三間先落定論唔遲
請教下 peak season 時 ot 足唔足?同工時點樣?
但啲野做唔做得晒定由佢做唔晒都得
M以下,疊Jobs情況好少見。一年得幾隻。如果係香港或者亞洲地區做過,輕鬆應付有餘,有時會黑人問號,點解其他人要用咁多時間,或者點解會做唔晒。想快速成長,建議可以留港練功,因為保證你好多時都要step up同multi tasks。獲益良多
綜觀而言,睇黎OT有得pay暫時得中國(包括香港)。外國都唔pay ot鐘,而且mgt想知咩job margin唔得,所以督鐘可以actual。

清,唔知你個邊係咪都係咁?要不然,個u rate點achieve。

BTW,佢地放假係真放假,未必會回你,或者過一排先回
英美紐,因為有少少研究先敢講。歐洲咁大,又係福利主意國家,稅都好大差別。我只可以講英差唔多或稍低。當然非倫敦要拆讓多少。當年倫敦offer audit senior base有46-47k pounds per year。 計過條數,地球另一面高d,所以最後無去英國。點解聽落巴打你咁慘嘅?個人意見係唔好用番香港個套,唔係會好蝕。儘量要據理力爭,要用番佢地個套爭取。加油
下咁d experience hire咪好慘 岩岩入唔夠一年 未升到 但又fall into salary review就減人工? 定exp hire另計?
Experience hire 好少會慘
通常都睇準時機先轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞