想請教各位 岩岩開始讀part time ive電機工程高級文憑

214 回覆
14 Like 51 Dislike
自問自己好撚蠢
當年讀個毅進廷伸數都讀到嗌哂救命
建議讀埋sem 1再決定
不過sem 1 啲數同電學已經唔算難
如果功課都唔識做
都幾難搞
錯誤既開始
回頭是岸
咁易既咩
我見人year 1 已經要用complex number apply 落去V=IR
仲要玩埋3 phase , Fourier series

但係ME 最難係fluid mechanics
你玩撚夠未?
quit
張dip都簽到b牌 夠搵食
其實ive d野已經好淺,做下pp已經夠攞A.
上到黎Ust ,d野難好多
明白 唔該哂師兄🙏
Laplace 可能比牛頓更偉大既數學家
不如轉測量,仲輕鬆
仆街
我返左兩日已經唔撚想再返
最後成功pass嗎?
電機就算讀到degree master都係好L低人工,如果做consultant,正路應該讀builder/ civil就其做個監工都屌打大電bs
英文差唔洗理 全部都係計數多 溫熟Tutorial past paper就得 語文科千奇唔好奇你所認知既野上去 跟哂Notes寫法就得
cee呢個工程hd都冇乜數
適合唔數學唔叻 同埋考試唔鍾意考試嘅人
因為佢成個HD冇考試都係做功課 可以問同學慢慢做交齊功課好難唔合格
讀part time 鬆手好多既 仲要ive
你只要做熟tut 睇唔明題目 就認數字單位 圈住佢寫係代表d乜 記熟公式
如果真係走頭無路唔識既 照抄條題目落佢 再寫公式 再求其塞d數落去計 我估應該都會有分 睇咩阿sir啦
講事實姐
最緊要想知自己想點 
想出路闊想做工程 又可以做埋IT

ive cee算係最易讀既工程 同時求輕鬆畢業 唔洗考試既
比較起其他科相對拎個hd學歷
邊度down?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞