[高達扭蛋/盒蛋討論區 18] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

997 回覆
4 Like 3 Dislike
唔該師兄

想問FW亞索龍option parts 隻靈格屍係咪冇連塊面?

Thx Ching 第一次買fw 估唔到除咗冇糖連塊面都比人食埋
慘,雖然我無買過Fw, 但是聽聞有啲set 的QC都幾唔掂,最出名應該是10周年set
好彩第一隻 之前玩開mse 都冇咩大問題
買返隻mse靈格斯頂檔算啦
唔好彩
EX亞索龍2021年2月
10周年係2021年5月
嗰排FW中獎機率係好高

MSE EX43神高咪一樣畀人屌到上天花板
缺件 左左腳右右手久唔久都有

近排出嘅 好似FW#23咁 QC明顯好返好多
今個post定上個有巴打share

利申除咗幾隻細戰艦 我都無入其他FW
人在日本,想問下玩具鋪賣果D一盒盒同扭蛋機有咩分別?
一盒盒可以磅重知入邊係邊隻,唔建議單買
扭強就睇店機老唔老實,有冇抽起稀有款
都係嗰啲嘢嚟
盒個包裝大啲 啲件冇咁易攣
近排入坑mse, 拎左隻巴巴托斯玩下 上下色

再拍埋隻 MG 度,兩兄弟咁

又係我,上次上左色後,發覺隻野靚左唔少
今次又拎左Nu 試下,效果都唔錯

不過唔知係未噴左消光,啲關節好緊,想擺下pose 都好難
自已會上色的話,會唔會考慮玩下mjg?
上色完好似都幾正
MJG 同 mse 好似樣咁,岩岩入坑 都唔係好識分
MJG 係新系列?比mse 做得detail啲?
mobility joint gundam係比較新的系列
今個月先出第六彈,有異靈和strike
https://www.toy-people.com/?p=82899

mjg通常會跟埋貼紙補色,我覺得如果自已可以補色而唔用貼紙的話,完成度可能比mse同款的機更好
正喔!咁可以試下 又唔洗追得咁辛苦
岩岩上網搵片睇下介紹,真係好多細節位喔,慢慢上色應該幾好玩,不過好似偷膠得幾嚴重,nu 排牛油背面偷得好勁
mjg有啲真係偷膠偷得好離譜,雖然mse都唔差
剛剛砌完鐳射大炮枝槍勁偷膠
mjg有出啲mse無的款,例如strike劍炮set,或者可以試下今個月set vol 6先
好!等出左試下先
另外呢,我見一盒買,會有2款會有重複,正常既?多左黎但無其他作用既?
你無除哂出嚟先噴?
無呀,貪方便,成隻噴,無諗過會咁
通常一盒本體,一盒配件
如果開一箱的話,十盒會有重複款
到時你睇下模型鋪有無一套唔重複賣就得
vol6的話,希望strike本體配率多啲,方便玩背包
點解咁奇怪,一箱出到有重複
一開始我以為 多出黎既果兩盒係隱藏版 或者係特別版,完全無諗過係重複

唔通每箱入面 都有一款係有兩個形態,所以特登重複?
有冇消息mjg vol6 會係今個月頭定尾出
好想玩劍炮裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞