[高達扭蛋/盒蛋討論區 18] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

997 回覆
4 Like 3 Dislike
係咪set錯價
上次impulse隻飛機
我覺得兩隻都通販算,真後繼機先ex
佢淨係選機已經贏MSE啦
又阿特拉斯、鬥狼、力克康提奧、梅薩拉、雅典娜
而家仲出埋羅林祖魯
如果FW唔係衰QC,MSE個處境會仲差
上次impulse隻飛機都叫做有個背包玩吓
今次係個飛機係冇嘢玩
自護幾正 想買返隻嚟玩下
本身已經有個細背包
https://twitter.com/XU2lQNRSZKa0cRa/status/1715262128972759448

仲有個問題係無量產機
強人淨係生產咗3部
基連之野望部量產型有少少唔同樣

量產玩家隨時1個頂5-10個
正義轉勇士, 擴張SET轉有色嘅光速薙刀+個盾/高機動背包
肯定唔會咁多人屌 銷量又好D
要交功課咪放哂堆新SHIT落EX囉
選角觸覺仲衰過H
下年4月可唔可以轉MJG阿K過黎救救命
TBH 如果MJG將MSE嘅上色學埋
MSE應該可以壽終正寢
選角差不特止
仲要用雙武器包揼波鐘呢吓真係好仆街
如果今彈MSE專做強人
應該仲容易接受過而家呢個組合
素組強人
黎明女神式
克里格
外加呢3隻強人嘅特效件
就算兩粒蛋都係特效件
都會多人買單
佢啲選角同配件份量…真係賺到錢? K狗成日喊屎喊忽fw 同mjg偏偏就抄足K狗當初條路,玩冷門選角,多配件機體,換裝

mse當初k靠狗好嘅concept發圍,但偏偏做大咗之後就走返轉頭,淨係出熱門,配件越嚟越少,啲高價限定都唔係出重裝呢個concept
中左sad
不過今次隻強人啲特效有心機嘅
正義同魔靈啲高人氣都畀隻通販,
係個背包擺到減料,增加收益
買gundam marker支金屬綠搞搞佢
而家隻永生正義個細版飛機成個斗篷咁
仲柒咗
Mse 流星號到貨
五月仲未派
幾時先有
慘,拆左套mse5發覺有兩隻V2但無左武器SET
唔知p-bandai set錯定咩
月份同孤已經改番3百幾
pb食玩個價不嬲勁貴
新手入坑,買咗幾隻mse同g frame
想請教下,如果要執靚少少有冇咩教學?
g frame見人會做滲線,mse係咪唔洗?
想補下色應該點入手?

網上好少見人教玩呢啲
多數都係模型多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞