[突發]Tomfatki肥仔宣佈退團

1001 回覆
670 Like 44 Dislike
佢條女好正
哇呢句野有聲
Feel到肥仔對兄弟個種失望同憤怒
錄音錄影
留個位

fatty_tai
我知道呢幾日福正搵過好多人,想搵我出黎,首先我想同大家講我安全,令大家擔心我好對唔住,我性格需要好長時間去消化一d對我打擊好大既事,多謝大家體諒

我決定退出tomfatki

福正係中學開始認識既,我最好既朋友,以前成日周圍去玩成日係條街諗橋,果陣真係好開心,後來有埋阿奇,我地三個一齊成長,到後期認識埋何圖東城一丁 Billy Gary ,我地一齊玩,一齊做野,仲越黎越多人鍾意我地。果陣我地唔理有無人睇都好,最緊要係我地成班Homie一齊做作品

到早兩年疫情開始,我地完全失曬方向,果陣時福正開始同肥蛙拍拖,我知佢比左好多意見想法我地,提出左一d可以係studio拍到既方案,令到件事可以繼續發展落去,我知果時需要行動力,但係肥蛙成功既方式同我地成班Homie成功既方式係一定唔同,無辦法將佢既方法複製落我地到,但係我尊重,因為福正除左係tfk之外,都係一個男朋友,我明白點解要提出呢d方向,所以我同阿奇一樣,選擇左迴避同沉默,唔講傷害左大家關係既說話。我好感激你地既付出,我同阿奇因為個人感受拒絕,其實我地都好慚愧,要你拉住我地行咁,對唔住

而時間越黎越耐,大家既核心思想唔同左,以前係成班人去邊到演出都一齊係好開心,後來福正覺得越黎越多人加入我地係壞事,會分薄左利潤,但我最享受既係一班人一齊玩一齊做野,而且我相信我地一班人力量大咁多,可以做到既野亦都唔係我地三個自己可以做到既,反而有機會可以令我地行得更遠,何圖 東城 一丁 Billy 佢地幾個好支持我地,我都好想努力回饋番比佢地,做到好成績大家一齊上

年頭大家去日本,我以為可以修補到大家團隊關係,我地有機會real talk,講左好多收埋係心入面好耐既野,當時真係以為我地好番,可以好似以前咁繼續一齊玩一齊做野,但係一返到黎香港,所有係日本傾既野都好快都打回原形,呢一下我真係深受打擊,而且我自己屋企都發生左d 事,真係處理唔到咁多野

兩次演唱會,我地都要面對有成員覺得我地漠視過佢既意見,提出退團,呢個決定都令我好心痛,兩次每個部門都做到無覺好訓,點解可以一句話唔黎就唔黎,而你覺得我地對你做成傷害既感覺,對於我黎講更加係一種痛

導致我地唔可以再繼續玩落去,係當我地發現原來有自己人一直容許女朋友登入佢既WhatsApp. 一直監視住我地個group同其他對話,而我地全不知情,嚴重侵犯我地私隱,發現左之後我地根本唔夠膽再繼續溝通,就算見面傾,竟然唔係錄音就錄影,我見到一個最親既兄弟做到呢一步,我除咗嬲到唔識比反應,我甚至會反思究竟我地係咪真係對你咁差令到你會咁,我個人係內向,好多野唔識表達,但我好珍惜我地既友誼,我想一班人一齊做歌,一班人一齊拍片,一班人一齊進步,咁先係對觀眾最好既回饋

TFK無辦法再行落去我好心痛,好唔開心,收埋左自己一段時間,今次應該係我打得最多字既一次,我都唔想搞到咁,但我更唔想再繼續咁,對唔住各位,希望大家體
福正為咗條女
所有兄弟情完全都唔理
仲要條女本身都臭臭地朵

冇諗過tfk會因為條八婆而解散
大波到ON9 痴撚線
珅泰同陳傑奇快啲出歌diss 9肥蛆
娃妹幾大波可以蒙頭入閘
想睇第時兩個分手會點
日日係threads講經 不如出嚟反擊啦
咪就係肥仔想去泰國同兄弟叫雞被肥娃睇WhatsApp發現咗
就算佢仆街含家產都係抵死
好老實咁講件事對肥蛙無影響啦
佢啲妹妹仔fans咪又係咁嘅人
隨時覺得蛙姐英明、男友唔管唔得
唔通真係講兄弟情咩
福正可以放心食軟飯啦 蛙姐一定可以繼續賺
比條女監視佢地whatsapp group 同埋偷偷地錄音錄影
真係痴撚線
公屋妹差唔多㗎啦
佢地私底下WhatsApp一定瘋狂屌撚柒肥娃
而肥娃見到 應該就一發不可收拾了
攝咗20幾個砵仔糕你信唔信
大D咩咪放上黎鏈過 諗唔到第樣
佢不嬲係
不過潮流事業幾媒下
真係,睇相大到逼爆mon
肥蛙搵咁多 好快就會嫌棄福正一事無成啦
好就女人,唔好就累人
男嘅更加垃撚圾,咁容易俾隻牛蛙左右
Who?
是旦啦
條臭閪好撚多事 人哋想點搞音樂關你撚事咩

似得你條臭閪靠P圖是但讀下PR份稿, copy人哋啲公仔落自己到當自己product賣咁撚on9咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞