膀胱過度活躍症真係最濕鳩既病...

375 回覆
488 Like 11 Dislike
Ching 應該唔係住大西北
死虧佬
我一日打8次飛機都未去到你咁啦
兒子生性病母感安慰
瀨尿?
有嘢做嘅時候就冇咁嚴重 可能分咗心冇專注覺得急尿
識人又係同你一樣,坐低飲茶,飲唔夠幾杯就要去廁所,之後走喇,又再去多次
入戲院睇戲,入場前去一次,睇緊中間去一次,完場又去一次,之後行街又再去多次,其實我就冇所謂既,只不過見到佢都覺得辛苦
你媽都係咁諗,幾點鐘入廁所準備睇a片個仔都喺廁所阻住晒
佢本身個 capacity都已經細,仲加上有少少病,飲少都可能去得多過其他人
其實應該盡量避免飲,真係好口渴先飲兩啖,其實香港真係唔會話唔飲水會渴得死人,好多時D人狂飲野係心癮 > 生理需要

試過
要限制自己係訓前3-4小時唔飲水先得
12點既話就要9點前唔飲水
習慣咪冇事啦
3次都唔係好多姐
膀胱都有過度活躍症
Um..其實個重點係一直有尿意令到您覺得唔舒服
因為個尿意令到您難以入睡同埋淺眠
而唔係怕會隨時瀨尿/失禁
咁您係咪都係放鬆返心情就康復咗?
我係飲汽水就係好快急尿
15分鐘一次都有,但慣左之後還好,識得避開做重要野個陣飲少啲野
我幾乎晚晚都一次夜尿,已經好多年
但我發現有兩個主要因素可以唔睇醫生都改善到

1. 如果嗰日有做運動出好多汗,嗰晚有機會無夜尿
2. 晚餐食咩有影響,如果晚餐比較多纖維例如菜,夜尿量同次數會增加
係呀 佢哋冇試過都唔明咩一回事
真係就算痾左冇幾耐都會形住急急咁
去個時又發現得個少少
訓前飲少啲係真係少啲急醒既
好多謝您既建議
我本身就係d難以出汗既人黎
就算做帶氧都唔會去到d大汗到濕曬
有無試過某啲情況會控制唔到尿滲或者好突然咁咇左一兩滴?
已經test過幾日
夜晚6點後無乜飲水
但情況都係差唔多
個腎臟都係不斷製造尿液
我好似就係食個隻,食完幾日完全無效
識條友一晚痾幾次夜尿,我隊咗樽月見草同銀杏葉(白果葉)俾佢,食咗一個禮拜就每晚少咗一兩次,食到第三個禮拜竟然冇再痾夜尿,嗱,講明先,唔會個個得嘅,食唔死試下冇壞咁解
承你貴言
係啊 但好似有限期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞