IB轉外幣

120 回覆
3 Like 17 Dislike
我之前10k hkd換美金
佢淨左0.07 hkd一直係度
好撚礙眼
點先可以清走佢
試吓用 currency conversion
market order la
唔差得幾遠
大貓入hkd, 出jpy 去大貓 洗唔洗電匯費
我就係用currency conversion
你等等。佢去到半夜,就會清咗呢啲尾數
Set左個限價成個月,都未到價轉唔到美元。港股又無野買得落手,港紙個度又低息,d港紙都唔知擺落去做乜鳩
IB提英鎊去英國戶口有得揀當地電子銀行轉賬
我見Youtuber啲介面剩係得銀行電匯
我美元都係得銀行電匯
係咪IB新setting
其實除非轉d冷門貨幣
唔係嘅話一般用 market order都唔差得遠
有冇人成功係tws或者app裏面用到hkd買nzd
轉去Wise扲來用得GBP USD EUR

想要JPY都無
冇 nzd.hkd, hkd.nzd 呢啲外匯 pair
用 nzd.usd 買
試過無咩分別,手續費少啲,但時間會耐咗等2-4日,通常都係用電滙。
手續費係IB手續費定銀行手續費?
IB入錢去英國銀行好似英國銀行(除HSBC)唔收手續費
長官你好!你是國安部同志嗎?
戶口唔夠25k USD NAV
又day trade得太多會被block90日
可以查“Good faith violation”
IB手續費,無記錯收£5,電匯只需£1。
感謝你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞