IB轉外幣

120 回覆
3 Like 17 Dislike
朴佢個街,我之前唔識野,係Citibank兑左個大額,蝕能死我
咁buy order入面quantity係指什麼?美元又唔係股票,點解會有quantity既?咁請問兌換總額即係點計呢
你要買幾多美元
窮人幾萬姐。。。
買USD 30000 quantity咪即係30K
Quantity 係你想買賣幾多美元。
你求其輸入 usd $1000、$2000
按 preview, 佢會計番相應港元數額俾你睇
每月一次免費
我岩岩用香港大貓提澳元,中轉揀 melbourne hsbc. 冇收費 x2
等我搞返個大貓外幣戶口先
係我傻西左
換美金?
走資外國, 定去資助外國反華勢力
Lm
呢地係好general既market order風險聲明,其他都會照彈出黎,但外匯市場咁大,而且又係換high liquidity既貨幣,其實唔洗驚
之前係其他銀行轉貨幣,唔會咁多麻煩字彈出黎,所以覺得IB有d奇怪
美金轉出要收
銀行會係bid ask加100-200bips,所以佢一定guarantee到換比你既匯率,ib直接將你既order掉去外匯市場所以唔會guarantee market order
我問過香港大貓, 收錢匯款唔洗. 冇話限貨幣.
你係咪揀錯咗中轉銀行?
我跟下面個 PDF P.2 揀中轉銀行.
https://www.business.hsbc.com.hk/-/media/library/business-hk/pdfs/en/inward-payments.pdf
👍👍
巴打有冇試過轉美金去HSBC?
試過,不過果次係轉去 hsbc usa
我自己試緊citi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞