【颱風追擊】2309號熱帶氣旋蘇拉(09W)+2311號熱帶氣旋海葵(10W)+2312號熱帶氣旋鴻雁(11W)#19

1001 回覆
7 Like 22 Dislike
唔好再收緊啦已經夠近,散散地食得細力啲就算啦好嘛
係咁吸
呢單野最有印象係大本瀅攪咗個強1出嚟
其實而家個勢10號應該走唔甩㗎啦
只係唔知個風最接近香港嗰時可唔可以保持住超颱嘅級數
其實佢都幾廢
只不過佢唔係最廢嗰三個其中之一
西北睇主站啦
睇雷達,有綠色先有雨,其他其實係雲
颱風界橋本環奈
跨赤道
至少長洲有烈
第三係浪卡
長過番印度
西部眼壁見紅波
新界都有強風了
大老山 NNW 69 (F8) | 91 (F10)
橫瀾島 NNW 59 (F7) | 71 (F8)
長洲* NW 48 (F6) | 75 (F8)
青洲 NW 47 (F6) | 63 (F8)
南丫島 NW 46 (F6) | 55 (F7)
坪洲 NW 46 (F6) | 67 (F8)
沙洲 NNW 44 (F6) | 62 (F7)
流浮山* NNW 42 (F6) | 56 (F7)

啟德* NW 36 (F5) | 65 (F8)
赤鱲角* NNW 32 (F5) | 44 (F6)
青衣* NNW 32 (F5) | 50 (F6)
中環碼頭 WNW 30 (F5) | 46 (F6)
塔門 NNW 30 (F5) | 47 (F6)
西貢* NNW 26 (F4) | 54 (F7)
北角 NW 24 (F4) | 48 (F6)
將軍澳 N 20 (F4) | 53 (F7)

暴陣(1):大老山
烈風(1):大老山
烈陣(5):橫瀾島、長洲*、青洲、坪洲、啟德*
強風(7):橫瀾島、長洲*、青洲、南丫島、坪洲、沙洲、流浮山*
強陣(10):南丫島、沙洲、流浮山*、赤鱲角*、青衣*、中環碼頭、塔門、西貢*、北角、將軍澳

強風8中2:長洲(51.0/G78)、流浮山(42.0/G56)

風力指數:29.62 (L3, 強勁)
最低氣壓:994.7 (橫瀾島)

捲返實
印度啲水都吸埋過黎 唔怪得好似臭臭地咁
Racist
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞