中芯國際 5nm 製程突破代工華為麒麟 9000S?事實令粉絲玻璃心碎

150 回覆
97 Like 4 Dislike
5G 得 400幾Mb? 三年前見 Samsung 有 9xx Mb

如網上拆機,佢只係用舊製程 7nm 高耗電 5G 晶片,當你買到時,99% 只能行 4G
唔得
但我係叫佢將5G個標準降低到4G
玩搬龍門
咪就係用舊野搞場大龍鳳打個飛機
然後自我感覺良好覺得嬴左
支那人自古以來就鐘意瞞同騙
包括呃埋自己
魯迅一百年前就講緊

佢顯示就4G,但仲快過我部23U,同一張卡,即時換出黎測,用緊漫遊data,返香港會再快啲
youtube都有,不過iphone

問人借左張大陸既5G卡,華為都係快撚過三叔
3xxMb 就想快過三星?你技佑識都幾低

人地600幾Mb
你比果張卡我插咪快過 依加試左兩張卡分別插都係一樣
三年前
弱智
我上面果張圖咪23ultra。。。 做乜鳩
華偽粉 3xx 幾Mb 就敢認屎認屁
返北京感受洪水技術啦傻仔
你知唔知咩叫頻段,唔同手機頻段同電訊商都唔同

同你講極速比較
同一個地方隔離拎部3星測比你睇又唔撚信 你搵個三星有600幾既地方插同一張卡咪一撚樣
仲要以為自己好撚醒
中国中移動應該有四個頻段 2010~2025MHz,1880~1920MHz,2300~2400MHz,2496~2690MHz

而香港 Samsung S23U 只支援一個中国 TD 制式,你係中国點比?
唔係唔撚信,係你唔明咩叫頻段,中国同香港唔同,你攞部香港機入中国咭試 5G?
你有無病

我上圖話咗比你睇,香港 5G 嘅速度,你咪同中国比囉,事實上香港三年前 5G 測到有七八百,你又唔氣?

不如你攞部華偽去香港試,下同三年前嘅 5G 機比快幾多啦,好嘛
其實無field test mode或者搵部Spectrum analzer驗下用緊乜頻
根本全部都係估。

香港版S23 Ultra sup唔support NRCA 同中國SA都係另一個問題嚟。

S23Ultra可以用*#0011# 入去睇

但Huawei真係no idea,我又唔覺得個 海思工程模式app會support到 Kirin 9000
DUV 做7nm賣街都唔太現實啦 成本咁高
秒左
網上夠有人測到差唔多成千
5nm 夠用啦都
其實人地話緊你部S23Ultra唔知收緊乜嘢頻段
其實你*#0011# 入去睇,睇到S23 Ultra 收緊乜頻段都好
都好過淨係靠速度響度估估估,唔識睇你貼上嚟,大把Ching識睇。

問題都無法驗證部 Mate 60 Pro 收緊啲乜嘢,但叫做可以縮窄估個範圍。
我都估Mate 60 Pro收緊5G NR,但唔知咩Config導致佢快過S23 Ultra
我覺得極有可能係S23 Ultra無食到中國嗰隻NR-CA
佢唔係7nm 佢係14nm n+1 n+2
當然 商業上會稱為14nm++++++ 10nm 8nm 7nm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞