火影-火遁有無真係ko過對手?

251 回覆
47 Like 4 Dislike

我會形容為成個故事寫得最好既幾個角色
無父幹 但有經歷 有性格 寫得好立體
更加有抱負 有自己既方法為忍村貢獻同犧牲
(卡卡西都死過架啦其實)
同埋會將用性格去隱藏 自己總有一日為村捐軀既覺悟

宇智波系列 就真係全部都好離地 好似帶土咁有人話寫得好好 但根本現實上好難類比唔到呢種咁既端既心理轉變 同埋咁易比人呃到
鼬就真係好明顯過度神化 好離地

其實岸本寫個啲派膠角色明顯勁好多
寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷

都交代晒最初建村個故事啦
個part又係幾好睇

我講千手沒落

無人識木遁 後來火影又唔係佢家族
自然被遺忘

初代同二代個陣千手係村有一定嘅話事權,但火之意志一出現就直接令千手影響力同威望下降
最迷嘅地方係點解最後千手冇哂後人只得返鋼手同佢細佬,宇智波就被族姐

應該係大戰死撚晒?
綱手後生嗰陣大戰死好多人

好似係卡卡西雷切反而多d一擊ko 真係唔好成日笑佢廢

咁雷切同千鳥到底有咩分別?

走啊 走啊 帶埋伯母走啊!

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

上次講千鳥同雷切個post大戰左30幾頁

最重要係完全唔關個標題事都可以嘈足30幾頁

我會形容為成個故事寫得最好既幾個角色
無父幹 但有經歷 有性格 寫得好立體
更加有抱負 有自己既方法為忍村貢獻同犧牲
(卡卡西都死過架啦其實)
同埋會將用性格去隱藏 自己總有一日為村捐軀既覺悟

宇智波系列 就真係全部都好離地 好似帶土咁有人話寫得好好 但根本現實上好難類比唔到呢種咁既端既心理轉變 同埋咁易比人呃到
鼬就真係好明顯過度神化 好離地

其實岸本寫個啲派膠角色明顯勁好多
寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

自然被遺忘

初代同二代個陣千手係村有一定嘅話事權,但火之意志一出現就直接令千手影響力同威望下降
最迷嘅地方係點解最後千手冇哂後人只得返鋼手同佢細佬,宇智波就被族姐

應該係大戰死撚晒?

點睇都唔似,要死人都唔係千手死咁多,死到滅族咁款

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

戰左咁多年都仲有得討論

但點解唔同級,會唔會只係講緊兩招都只係需要用同量查克拉咋
終於記起有次真係殺左人
不過應該係三個中忍
https://www.youtube.com/watch?v=7xzY81mnlXw

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

自然被遺忘

應該係大戰死撚晒?

可能比綱手個劏豬凳剋死晒呢?

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

戰左咁多年都仲有得討論

屌 咪撚理d引戰友啦 又幾廿頁架喇
終於記起有次真係殺左人
不過應該係三個中忍
https://www.youtube.com/watch?v=7xzY81mnlXw

終於有人死於火遁

又黎 拗左10年都有

戰左咁多年都仲有得討論

咁都叫引戰友,卡卡西講明千鳥=雷切,公式書寫雷切=千鳥啦。 雙重論證黎嫁。

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

自然被遺忘

應該係大戰死撚晒?

木遁好似係血繼黎嫁,點會有人識,有人識用都係因為初代細胞。

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

自然被遺忘

應該係大戰死撚晒?

唔一定塵遁直頭血繼淘汰啦
二代同三代岩影又有血緣關係?

自然被遺忘

應該係大戰死撚晒?

血繼限界係將兩種性質合做新既性質
應該話要合到出木遁 要有初代火影既細胞先得 所以叫血繼限界 大和係一個例子

土影果隻同樣 唔一定係要有血緣關係 但要係有合到新性質既能力 將土影細胞複製比人或者好似大和咁放係d嬰兒到 成功左都一樣用到塵遁

其實講到尾只係你有術者既細胞就用到啦
班都識木遁 帶土又識木遁 大和又木遁
全部都有柱間細胞既
死?乜都可以用分身術解釋話冇死,睇作者鍾唔鍾意啫

想問下呢句野個point係咩? 好似完全唔關事

呢套嘢既死無法常理推論?
第一個字係point, 回應火遁少殺人。

自然被遺忘

應該係大戰死撚晒?

應該話要合到出木遁 要有初代火影既細胞先得 所以叫血繼限界 大和係一個例子

土影果隻同樣 唔一定係要有血緣關係 但要係有合到新性質既能力 將土影細胞複製比人或者好似大和咁放係d嬰兒到 成功左都一樣用到塵遁

全部都有柱間細胞既

鳴門會唔會都有?
隻右手用柱間細胞整

應該係大戰死撚晒?

全部都有柱間細胞既

鳴門會唔會都有?
隻右手用柱間細胞整

其實有都唔出奇 事關團藏隻寫輪眼手都係有柱間細胞
不過火影既設定 你明架啦

戰左咁多年都仲有得討論

咁都叫引戰友,卡卡西講明千鳥=雷切,公式書寫雷切=千鳥啦。 雙重論證黎嫁。

黎料啦黎料啦

戰左咁多年都仲有得討論

黎料啦黎料啦

做乜鳩姐你,唯恐天下不亂

戰左咁多年都仲有得討論

黎料啦黎料啦

停啦好嗎
天照算唔算火遁

天照開頭都好屈 但之後好似個個都識避.....

鳴仔有九尾衣隔走啲火
長門有神羅天征斥開啲火
八尾,雷影用截肢避
佐助用咒印二隻翼硬食天照

帶土用神威避
輝夜又識吸忍術
結論係天照專打啲識避既人(同埋絕)
打垃圾又嘥查克拉
打勁啲既通常又有方法應對
所以天照其實唔多實用
話佢勁又唔係,廢又唔係

咁其實都可以好傷wo

講真除左特殊能力嗰班,其他其實一開始瞄中要害就88。
試下當年打八尾,雷影,佐助嗰時係中心口已經玩完
天照算唔算火遁

天照開頭都好屈 但之後好似個個都識避.....

鳴仔有九尾衣隔走啲火
長門有神羅天征斥開啲火
八尾,雷影用截肢避
佐助用咒印二隻翼硬食天照

帶土用神威避
輝夜又識吸忍術
結論係天照專打啲識避既人(同埋絕)
打垃圾又嘥查克拉
打勁啲既通常又有方法應對
所以天照其實唔多實用
話佢勁又唔係,廢又唔係

咁其實都可以好傷wo

講真除左特殊能力嗰班,其他其實一開始瞄中要害就88。
試下當年打八尾,雷影,佐助嗰時係中心口已經玩完

鼬唔想秒殺佐助,特登係佢用火遁嗰時開
八尾同雷影就冇得講,嗰時佐助根本控制唔到天照,瞄唔準目標

戰左咁多年都仲有得討論

黎料啦黎料啦

收嗲啦
雷切同千鳥根本係兩樣野嚟
高低級嘅分別

食屎啦
雷切咪即係千鳥
卡卡西懶型改過個名姐嘛

黎料啦黎料啦

停啦好嗎

又嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞