火影-火遁有無真係ko過對手?

251 回覆
47 Like 4 Dislike

佐助傳顯得佐助好無知,只係一個擁有極強硬實力而缺乏思考嘅年輕人(可能真係佢年輕冇成年人嘅波譎雲詭
睇返啲對話,似係大蛇丸教導緊佢成年人嘅思考方式,一如既往同鼬講嘅一樣係一張白紙好易比人感染.....

成套野既描述都係 佐助好撚蠢 好易聽人講
第三班講用腦 根本3隻都係豬頭
如果唔係又寫輪眼又九尾 應該係4班入面最廢 卡卡西應該晨早激撚死

我已經比後期既卡卡西激死左

卡卡西醒到仆街
佢啲戰鬥好好j

不嬲鐘意睇無父幹系列多過主角
自來也 卡卡西 四代 呢三師徒

呢三師徒真係火影骨幹

所以三代呢個垃圾最成功係教左自來也通靈術
成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
佢地既火的意志又強 又唔會太離地
間中又會派下膠
三個都好鍾意

我會形容為成個故事寫得最好既幾個角色
無父幹 但有經歷 有性格 寫得好立體
更加有抱負 有自己既方法為忍村貢獻同犧牲
(卡卡西都死過架啦其實)
同埋會將用性格去隱藏 自己總有一日為村捐軀既覺悟

宇智波系列 就真係全部都好離地 好似帶土咁有人話寫得好好 但根本現實上好難類比唔到呢種咁既端既心理轉變 同埋咁易比人呃到
鼬就真係好明顯過度神化 好離地
天照算唔算火遁

天照開頭都好屈 但之後好似個個都識避.....

鳴仔有九尾衣隔走啲火
長門有神羅天征斥開啲火
八尾,雷影用截肢避
佐助用咒印二隻翼硬食天照
帶土用神威避
輝夜又識吸忍術
結論係天照專打啲識避既人(同埋絕)
打垃圾又嘥查克拉
打勁啲既通常又有方法應對
所以天照其實唔多實用
話佢勁又唔係,廢又唔係

截肢其實都唔算避了,好大代價
離題講起 有集原創講雷影幫中二佐救返班賣身日日比人打既人
佐助覺得攪到人無左隻手但對方都肯幫自己做返好事 好過意唔去
呢集原創得黎好高汁

呢集嚴格黎講唔算原創啦
改篇自中二佐真傳,小說來的
btw冇睇小說,唔知有冇改到劇情
佐助傳同鹿丸傳都高質

佐助傳顯得佐助好無知,只係一個擁有極強硬實力而缺乏思考嘅年輕人(可能真係佢年輕冇成年人嘅波譎雲詭
睇返啲對話,似係大蛇丸教導緊佢成年人嘅思考方式,一如既往同鼬講嘅一樣係一張白紙好易比人感染.....

如果唔係又寫輪眼又九尾 應該係4班入面最廢 卡卡西應該晨早激撚死

卡卡西第一日就教佢地合作
點知三條撚樣學成世都學唔識

最後一戰都係靠卡卡西夾佢地合作
不過唔咁寫卡卡西就完全無發揮既空間

卡卡西醒到仆街
佢啲戰鬥好好j

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

宇智波系列 就真係全部都好離地 好似帶土咁有人話寫得好好 但根本現實上好難類比到呢種咁極端既心理轉變 同埋又咁易比人呃到
鼬就真係好明顯過度神化 好離地x
x(

夜訓係咁打錯字

卡卡西醒到仆街
佢啲戰鬥好好j

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

宇智波系列 就真係全部都好離地 好似帶土咁有人話寫得好好 但根本現實上好難類比唔到呢種咁既端既心理轉變 同埋咁易比人呃到

其實岸本寫個啲派膠角色明顯勁好多
寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷
天照算唔算火遁

天照開頭都好屈 但之後好似個個都識避.....

鳴仔有九尾衣隔走啲火
長門有神羅天征斥開啲火
八尾,雷影用截肢避
佐助用咒印二隻翼硬食天照
帶土用神威避
輝夜又識吸忍術
結論係天照專打啲識避既人(同埋絕)
打垃圾又嘥查克拉
打勁啲既通常又有方法應對
所以天照其實唔多實用
話佢勁又唔係,廢又唔係

截肢其實都唔算避了,好大代價
離題講起 有集原創講雷影幫中二佐救返班賣身日日比人打既人
佐助覺得攪到人無左隻手但對方都肯幫自己做返好事 好過意唔去
呢集原創得黎好高汁

呢集嚴格黎講唔算原創啦
佐助傳同鹿丸傳都高質

第7班講用腦 根本3隻都係豬頭

其實佐助個天才係只邊方面,天才的話我覺得只有鼬同四代

戰鬥判斷 學習能力 算係過得去
但講緊做人處事既思考方面 係零

成套佐助傳我睇係佢兩師徒搭船個段係最好睇,有價值觀滲透

動畫有無呢段 唔係好記得

有,佢兩個準備船入去個島

真係好高汁 超過晒少年漫畫一般會探討既層次
不過最後補返句 想來你的朋友唔會咁樣算計
即刻將成個波推晒比卡卡西 收尾收得好正

得閒睇吓先

卡卡西咁食腦 有呢種諗法都係好正常
格離boruto個post都成日話 科技進步左咁多火影又多左咁多野做 都似係因為卡卡西
boruto個面有提起卡卡西為免互相猜忌 無再清算團藏d跟班 又係側面展現左佢既政治智慧

卡卡西醒到仆街
佢啲戰鬥好好j

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

寫宇智波個啲完全唔討好

我估aim唔同年齡層
宇智波條line應該係cater d比較細個既讀者
年紀愈細FF愈有代入感
年紀大左自然覺得現實D立體D既角色至係寫得好

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷

都交代晒最初建村個故事啦
個part又係幾好睇

我講千手沒落

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

無人識木遁 後來火影又唔係佢家族
自然被遺忘

呢三師徒真係火影骨幹

成個故事都係由此開始

呢三師徒最有血有肉
間中又會派下膠
三個都好鍾意

寫宇智波個啲完全唔討好

千手又係第2個迷

個part又係幾好睇

我講千手沒落

無人識木遁 後來火影又唔係佢家族
自然被遺忘

初代同二代個陣千手係村有一定嘅話事權,但火之意志一出現就直接令千手影響力同威望下降
最迷嘅地方係點解最後千手冇哂後人只得返鋼手同佢細佬,宇智波就被族姐

得閒睇吓先

講算計,卡卡西派大和睇實大蛇丸都已經係算計緊
照你講佢推個波比卡卡西個下應該係串緊卡卡西,睇實大蛇丸就有哂理由,而放過根就係收買人心
大蛇丸洗白之後好正

蛇叔最後都算係承認自己比自來也感動/點化左
總算係對自來也仔有個交待

係咩 漫畫有咁講?

呢集嚴格黎講唔算原創啦
佐助傳同鹿丸傳都高質

卡卡西醒到仆街
佢啲戰鬥好好j

呢三師徒真係火影骨幹

四代同鳴人老母果段真係好好睇好touching
火遁·神威·暴風亂舞同火遁·豪火滅矢都係s級
火遁·神威·暴風亂舞同火遁·豪火滅失都係s級

仲有招豪火滅卻,宇智波s級火遁
班爺一招豪火滅卻都死一堆啦

得佢既火遁似係有廣泛殺傷力
其他人出親 其實都係表演同開場咁
一個上忍實力既火遁 就用一個水陣壁/土流璧去擋

班出個下豪火滅卻 成班要一齊出水波先勉強頂到
絕大部分敵人都係靠水遁搞掂

好似係卡卡西雷切反而多d一擊ko 真係唔好成日笑佢廢

咁雷切同千鳥到底有咩分別?

走啊 走啊 帶埋伯母走啊!

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

上次講千鳥同雷切個post大戰左30幾頁
絕大部分敵人都係靠水遁搞掂

好似係卡卡西雷切反而多d一擊ko 真係唔好成日笑佢廢

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

戰左咁多年都仲有得討論

又世界大戰

又黎 拗左10年都有

戰左咁多年都仲有得討論

班爺一招豪火滅卻都死一堆啦

得佢既火遁似係有廣泛殺傷力
其他人出親 其實都係表演同開場咁
一個上忍實力既火遁 就用一個水陣壁/土流璧去擋

街頭賣藝級數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞